lauantai 7. toukokuuta 2016

Kisatreeniä Tupsulla

Torstai meni tosiaan tuntsareissa, mutta ihan vielä ette pääse kuulemaan niistä, vaikka YouTuben puolelta jo videot löytyvätkin. Palataan sen sijaan tiistain kouluvalmennukseen, jonka sitten menin Tupsulla. Viime kerrasta olikin aikaa, sillä viimeksi kesällä olen tämän mustankirjavan harjahirmun kyytiin päässyt estetunnin merkeissä. Sitä edellisestä kerrasta onkin sitten jo tosi kauan.
Heti käynnissä kyllä jo huomasi, ettei Tupsu oikein meinaa asettua tai taipua ja oikoo helposti. Yritin ratsastaa jokaisen kulman huolella ja tehtiin alkuun ympyröitä ja kiemuroita. Kiemuralla saatoin kääntää voltin takaisin uralle päin, jotta sain asetuksen tehtyä. Välillä jos ravissa ei vain yksinkertaisesti onnistunut, tein jonkun kulman käynnissä ja siirsin takaisin raviin. Itselläni on istunnassa tullut vähän ongelmaksi, että unohdan helposti kyynärkulman ja heitän kädet vaan suoriksi. Ohjien mitta on kyllä parantunut, kun muistan ottaa alusta asti tarpeeksi lyhyen ohjan, mutta joskus kyllä videolta jälkeenpäin huomaa, että olisihan se voinut olla lyhyempikin. Kyllä huomaa, että videoista ja kuvista on oikeasta apua oman ratsastuksen kannalta, kun voi jälkeenpäin itse nähdä virheensä. Alkuverkassa vielä laukattiin molemmissa suunnissa pääty-ympyröillä ja oli kyllä outoa istua Tupsun laukassa, se on niin erilainen kuin monen muun hevosen, jolla olen viime aikoina mennyt.
Valmennuksen aikana tehtiin vähän eri tehtäviä kouluradasta, jotka saattaisivat aiheuttaa ongelmia, tai joita voisi olal hyvä vielä tarkistella. Varsinkin kun muutamalla oli vähän erilainen hevonen alla, kuin yleensä. Videolla näkyy mm. keskiravit, joissa nojasin kyllä liikaa taakse, mutta oli kiva huomata, kuinka helposti Tupsu reagoi pohkeeseen ja eroa syntyi, vaikka ei se nyt ehkä mitään laadukkainta keskiravia ollut.
       Tehtiin myös K.N:nnän vasen laukka pariin kertaan, mutta sitä ei näy videolla. Laukkalävistäjän lopuksi tulee käyntisiirtymä ja ne sujuivat yllättävän hyvin.

Sain ottaa valmennuksen lopuksi muutaman hypyn, jotta saisin edes vähän käsitystä, että mitenkäs tämä nyt hyppäsikään. Se tuli tarpeeseen, sillä olin heti ensimmäisellä ristikolla hypyttämässä aivan liian kaukaa ja siksi lähdin itse liian aikaisin hyppyyn. Onneksi Tupsu tiesi paremmin. Mulla on muutenkin vähän tapana aina tavalla tai toisella sössiä ensimmäinen hyppy. Muut hypyt sujuivat paremmin.

Auringonpaisteessa oli kiva ratsastaa ulkokentällä ja valmennuskin oli ihan ok, vaikka ei mitään huipputuloksia saatukaan aikaan. Palataan seuraavassa postauksessa, sillä kertaa jo kisatunnelmissa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti