perjantai 17. heinäkuuta 2015

Suitsiprojekti

Ohje suitsin: Seikkailu ihmemaassa


Toukokuun lopussa luin Seikkailu ihmemaassa blogista kirjoittajan itsetekemistä suitsista. Ajattelin itsekkin sitten tilata tarvikkeet ja tehdä samantyyppiset suitset. Koska en voinut tehdä suitsia yhdelle tietylle hevoselle, laitoin niihin vasemmalle puolelle soljen, josta suitsia saa säädettyä hevoselle päähän sopivaksi. Tarvikkeisiin kului noin 35 €, mutta nauhoja jäi yli, niin että innostuin tekemään kaksi muuta otsapantaa, helmillä koristellun lisäksi.

Leirillä pääsin kokeilemaan niitä hevosellekin, nimittäin Hallalle, joka Miralla oli mukana. Suitset sopivat hyvin kimolle hevoselle ja ihan kivoja kuviakin sain, niinä lyhyinä hetkinä, joina Hallalla oli korvat hörössä.
Tein poskiremmejä ja niskahihnaa vastaavan osan simppelillä, litteän mallisella punoksella, mutta siihen olisi voinut tehdä melkein mitä tahansa. Toisen puolen soljen vastinhihna on tehty letittämällä, koska siihen saa näppärästi soljen mihin kohtaan vain. 

Otsapannat kiinnitetään vetosolmulla tai solmimalla. Aluksi tein helmiotsapannan ja sain aloittaa kaksi kertaa alusta ennen kuin tajusin sen idean ja sain helmet keskelle nauhaa ja tasaisin välein. Kahta narua oli vaikea saada yhtäaikaa helmen läpi, mutta kun ne kieritti toisiinsa se onnistui paremmin.

Tekemisprosessi sisälsi paljon ajatustyötä. Miten päättelen tämä, kuinka pitkä tämän osan pitää olla, kuinka paljon jätän kiristys/löysäämisvaraa. Netistä etsiskelin mittoja ja löysinkin. Nyt suitsien pitäisi olla säädettävissä X-Fullista Ponykokoon tai vähintään Cob-kokoon.


Mikä oli suosikkikuvasi? Entä kummasta kuvissa nähdyistä otsapannoista tykkäsit enemmän?

10 kommenttia:

 1. Mistä ohjen sait? Olisi kiinnostusta tehdä omalle tammalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten postauksen alussa lukee niin Seikkailu ihmemaassa blogista löytyypi :)

   Poista
 2. Oi vitsit, tosi hienot ja hirveän kivan väriset! Näppärän olonen myös toi kiristyssysteemi, toimiiko käytännössä hyvin?

  Ite liputan ton helmipannan puoleen, pitäähän suitsissa aina olla hiukan helmiä ja/tai blingia :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihan hyvin toimii ja pysyy hyvin kiinni. Letti vain ei mahtunut enää soljesta läpi siitä kohtaa missä oli jo kiinni tuo naru (hankala selittää, toivottavasti tajusit) joten tein ruskeasta narusta vielä lenkin, josta se pujotetaan läpi, ettei lähde heilumaan. :)

   Poista
 3. Ihan älyhienot! Hyvin sopii väri Hallalle :)

  VastaaPoista
 4. Todella kivan näköiset suitset! Mun mielestä tää otsapanta oli kivemman näköinen, jossa ei ollut helmiä, vaikka ovathan molemmat todella kivan näköisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Helmetön otsapanta on omakin suosikkini. Jotenkin se on kivempi kun on leveämpi ja jotenkin vaan näyttää sopusuhtaisemmalta suitsissa :)

   Poista