keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kauden ekat kisat Veikalla

Näistäkin kisoista on jo melkein kaksi viikkoa, mutta nyt on ollut tosi paljon koulujuttuja ja kokeita, enkä ole oikein missään välissä ehtinyt kirjoittelemaan. Nyt kuitekin ollaan takaisin. 

Olen nyt hetken aikaa mennyt enemmän Veikalla, joka on tosi sopiva hevonen mulle tähän väliin. Vähän ehkä pieni, mutta se ei menoa haittaa. Menin kisoissa K.N. Specialin, jota harjoiteltiin paljon valmennuksissa ja tunneilla. Tarkotus oli liittää tähän samaan postaukseen myös edellisen valmennuksen video, mutta Movie Maker temppuili, enkä saanut videota tehtyä ollenkaan.


Loput kuvat © Julia Marttila
Kisoissa oli vain kolme luokkaa, joista menin keskimmäisessä. Vaikka odottelua oli paljon, kului aika kuitenkin melko nopeasti. En tehnyt Veikalle sykeröitä, koska niistä ei olisi saanut kovinkaan nättejä, vaan kokeilin jotain verkkoletin tyyppistä harjan juureen. Kuvissa saattaa sitä vähän näkyäkin.

Varmaankin ensimmäistä kertaa sain 1-tason kisojen verkassa tehtyäkin jotain. Nyt kun ei tarvinnut meittiä, mihin suuntaan hevonen säikähtää seuraavaksi ja muiden ratsukoiden väistelykin sujui hyvin, pääsin tekemään ihan hyvän verkan. Ravissa vähän radan teitä ja laukassa samoin. En enää muista sen tarkemmin miten verryttely meni.
Rata meni ihan hyvin, vaikka siinä olikin virheitä, mutta huomattavasti paremmin kuin valmennuksessa. Veikka reagoi pohkeseen paremmin, vaikka se jäikin välillä vähän hitaaksi. Keskiravia siitä ei meinaa oikein löytyä, tai ainakaan en ole itse koskaan saanut kovin paljon eroa, joten siitä ei paljoa pisteitä tullut. Volteilla ravi jäi vähän hitaaksi.

Vasen laukka meni ilman sen kummempia ja varsinkin raviinsiirtyminen tuli oikeassa paikassa. Yleensä Veikka on joko tiputtanut raviin liian aikaisin tai sitten olen saanut sen melko epätyylikkäästi jatkamaan loppuun asti. Paperissa kuitenkin luki, että valmistele paremmin, mikä ei sinänsä ollut edes mahdollista. Toinen laukka ei mennyt ihan niin hyvin, koska aluksi nousi väärä ja se loppui liian aikaisin.
Kaiken kaikkiaan rata oli ihan ok, vaikka lopulta oltiinikin vasta sijalla 17/22 prosentein 57,2%. Olen itse asiassa menossa huomenna helatorstaina tuntsareihin, jossa ratana myös K.N.Vähän eri hevonen vain, nimittäin Tupsu, joka on muutaman kerran joskus blogissakin esiintynyt. Katsotaan mitä meidän yhteistyöstä kisoissa tuleekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti