tiistai 7. heinäkuuta 2015

Leiri - Päivä 2: Istuntaharjotuksia ja esteitä

Tiistai aamuna herätys oli kahdeksan aikaan. Melkein heti aamupalan jälkeen menimme talliin laittamaan hevosia kuntoon aamutuntia varten. Menimme maneesissa, koska satoi aika rankasti ja kukaan ei koulutuntia maneesiin tullut kuvaamaan, joten kerron vain lyhyesti. Menin pitkästä aikaa Pandalla ja tunti sujui yllättävän hyvin. Leirillä aina perinteisesti yksi tunti keskitytään istuntaan ja nyt oli vuorossa se tunti.

Ihan aluksi käyntien jälkeen kaikille laitettiin pienet pallot molempien istuinluiden alle. Niiden avulla katsottiin istunnan vinoutta ja, että paino jakautuu tasaisesti molemmille istuinluille. Jos näin ei ollut, pallo saattoi pudota. Käveltiin ja ravattiin pallojen kanssa jonkin aikaa, muistaakseni emme mitään kovin erikoista tehneet. Sen jälkeen molempien pitkien sivujen keskelle laitettiin puomit. Käännyttyään kulmasta piti päättää kummalla jalalla hevonen astuu ensin puomin yli. Sitten yritettiin saada askel sopimaan. Tämä tehtävä oli aika vaikea, mutta kyllä se onnistuikin välillä. 

Lopuksi meidät jaettiin pääty-ympyröille ja laukkasimme kannatellen sisäkättä ilmassa. Tarkoitus oli korjata lantion asentoa, jos en ihan väärin muista. Panda pyrki laukassa reippaasti eteenpäin ja sen jälkeen ravasi oikein kivasti.

Teoriassa oli vuorossa irtohypytystä, jota moni oli toivonut. Rakensimme maneesiin kujan, johon kuului kolme estettä ja ensimmäisen esteen eteen puomi. Ropsu pääsi hyppäämään ja me seuraamaan ja osa myös lähettämään. Olisin myös halunnut, mutta Ropsua ei kuitenkaan äärettömän montaa kertaa laitettu hyppämään ja lopetimme ennen kuin ehdin päästä. Tamma kiisi sen verran kovaa vauhtia ohi, että ihan kujan vierestä, jossa meidän oli määrä seistä, ei saanut kovin laadukkaita kuvia. Tässä kuitenkin yksi, josta saa jotain selvää.


Hyppytunti pidettiin kentällä, joka oli pysynyt yllättävän hyvässä kunnossa sateesta huolimatta. Se oli oikeastaan aika kiva, kun ei pölynnyt. Ratsukseni sain Imbun, jolla en ihan hetkeen ollut hypännyt.

Keskihalkaisijalla oli kolme innarikavalettia ja samalla linjalla yksittäinen este. Niiden lisäksi oli kaksi muuta pystyä. Aluksi tulimme kolme puomia ravissa ja se jälkeen laukannosto ja yhden puomin yli. Imbu on aina ollut vähän hidas kun olen sillä mennyt, vaikka on normaalisti todella reipas. Nyt se oli ensimmäistä kertaa normaalilla tuulella, joka oli ihan kiva. Laukannosto piti tehdä aika lyhyessä ajassa ja sitten yksittäiselle puomille tulimme aina vähän epätasaisesti. Päädystä käännettiin vuorotellen molempiin suuntiin.Hetken kuluttua koko linja tultiin laukassa ja puomit oli nostettu pieniksi kavaleteiksi. Yksittäinen este oli vielä parin kierroksen ajan puomi ja sille lähetyminen ei oikein onnistunut. Linja oli vähän lyhyt kuusi laukkaa. Puomikin nostettiin pystyksi ja sen jälkeen linja sujui aika hyvin. Tällä tavalla tehtävä tehtiin 2 tai 4 kertaa, vuorotellen molemmista suunnista. Hyppäsimme linjan myös toisesta suunnasta pysty-innarit muutamaan kertaan. Ensimmäisellä kerralla pystylle tuli vähän pohjaan, toisella kerralla se meni hyvin.Lopuksi menimme kaksi kertaa rataa, joka alkoi innareiden paikalla olevalla yhdellä kavaletilla, siitä linja pystylle ja käännös oikealle. Linja tuli hyvin ja Imbu vaihtoi hyvin laukan pystyn päällä. Siitä oli helppo kääntää seuraavalle esteelle, joka oli lävistäjän alussa oleva pysty. Sille hyvin ja laukkakin vaihtui jälleen. Sen jälkeen päädyn kautta pitkä tie viimeiselle pystylle. Imbu otti vähän ison hypyn, enkä päässyt ihan täysin mukaan. Toinen rata meni suunnilleen samalla tavalla.

Tunti onnistui aika hyvin, ainakin paljon paremmin kuin edellisen päivän estetunti Pollella.
Leirin aikana tuli otettua aika paljon muitakin kuvia, lähinnä laitumelta. Alkuviikosta otettiin laitumelta muutamasta hevosesta kuvia. Varsinkin riimunsa hukannut kimo Iwar oli kuvauksellinen, joten siitä sai ihan kivojakin kuvia.


4 kommenttia: