keskiviikko 24. joulukuuta 2014

#41 Avotaivutusta Imbulla

Moikka!

Viime viikolla tunnilla pääsen menemään pitkästä aikaa Imbulla. Imbu on 23-vuotias ruunikko puoliveritamma. Noin 160cm korkea. Sillä on aina vähän äkäinen ilme ja tallilla varmasti kipakasta luonteestaan tunnetaan. Imbu on aika vähän vauhtikas etenkin laukassa ja heittää todella helposti ristilaukalle. Oikein kiva heppa.



Aloitettiin verkkaamalla ravissa normaalisti alkukäyntien jälkeen keskiympyrällä. Imbu oli aika jäykkä ja oli työn takana saada se asettumaan ilman oikomista. Mamma on oikealle jäykempi, joten varsinkin siinä suunnassa oli vähän ongelmia. Lähdettiin aika nopeasti ottamaan laukkaverkkaa ja laukassa parit ristilaukat tuli. Opettaja kehui kun korjasin ristilaukan takaisn myötälaukkaan. Jäänyt vuoden 2013 Hevoset- messuilta mieleen kun kouluklinikalla, en muista kenen, hevonen otti ristilaukkaa ja ratsastajan lausahdus hevoselle "Takajalat mukaan" jäi mieleen ja siitä muistan miten sen saa korjattua. Ei ihan turha reissu sekään. Laukka eteni välillä vähän turhan nopeasti kun itsekin mietti vielä, että mikä on se sopiva laukka. Molemmissa kierroksissa sain kuitenkin ihan hyvän tahtista laukkaa.



 Tunnin aiheena oli avotaivutus ja aluksi vain ravattiin lävistäjillä koko ajan suuntaa vaihtaen ja asetettiin tulevan avon suuntaan. Taidettiin aluksi tehdä vasemmalle, jos en ihan väärin muista. Imbu asettui nyt hyvin kun sain jumppailtua vähän vetreämmäksi verkassa. Parin kierroksen jälkeen menttin sitten avotaivutusta molemmilla lävistäjillä. Tuli välillä aika hyviäkin pätkiä, kun vaan uskalsi kääntää etuosaa tarpeeksi. Tehtiin samaa molempiin kierroksiin. Videolta kun katsoin niin muistui mieleen, että ohjat meinasi aina huomaamatta pidentyä, joten videollakin sitten osaassa pätkiä todella pitkät ohjat.



Lopuksi vielä laukattiin lävistäjillä ensin molemmilla vasenta laukkaa. Imbu vaihtaa myös aika helposti, joten piti olla tarkkana, että tavallan väärässä laukassa kulmaa kohti mentäessä laukka pysyy samana, vaikka suunta onkin vaihtumassa. Ennen kulmaa tietysti raviin. Laukat meni tosi hyvin, tempo oli hyvä ja laukka mukavaa istua. Eikä kertaakaan tullut ristilaukkaa! Loppuravit ja käynnit vielä niin tunti oli ohi.Käynnissä Imdu myötäsi oikein niskastaankin, joka tarkoittaa mulle aina automaattisesti sitä, että tunti ei mennyt kovin huonosti. Aina kun lopuksi heppa menee hyvin niin äiti ei kuvaa ja kaikki huonoimmat pätkät tietysti tallentuu aina kameraan... No ehkä vielä joskus saadaan hyviä kuvia ja videoita.


Tunti meni oikeastaan aika hyvin, eikä tullut sellaista fiilistä, että nyt epäonnsituin täydellisesti. Hyvä fiilis jäi kauden viimeisestä tunnista. Uudenvuodenaattona 31.12. sitten estetunnille ja 5.1 kankitunti. Niiltä seuraavat ratsastuspostaukset. Lähipäiviä myös jotain postausta jouluaatosta ja lahjoista.



Minkälaisista hevosista te tykkäätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti