lauantai 28. helmikuuta 2015

#68 Simolla koulua

Pitkästä aikaa mentiin taas tunnilla koulua. Nyt sitten alkoikin kuukauden kouluputki, jonka jälkeen seuraavan kerran hypätään, jos en muualle tallille eksy siinä välissä. Ensi viikon lauantaina on LaRatin järjestämät 1. tason (ent. seurataso) koulukisat Cavallossa ja osallistun niihin Simolla. Josta tulikin mieleen, että laitoin kaikki esittelysivut uusiksi. Ainut hevonen jolle jätin oman on Fabelle. Muista hevosista löytyy tällä hetkellä Aku, Simo ja Panda.
         Tänään tunnilla siis mulla oli päällä ensimmäsitä kertaa uudet ratsastushousut. Vanhat meni rikki niin käytiin ostamassa Hööksistä tummansiniset CRW:n housut. Aloitettiin tunti alkukäyntien jälkeen ravissa ja tehtiin joka kierroksella keskiympyrä. Simo liikkui koko ajan kivan reippaasti.Pian tehtiin samaa laukassa molempiin suuntiin ja Simo nosti ihan hyvin, mutta heilautti aina päänsä ylös nostossa, kuten yleensä. Sillä on myös tapana pudottaa laukka raville ilman ennakkovaroitusta, eli ihan hyvästä laukasta ja yleensä se on aika töksähtävä. Kun vaihdettiin suuntaa tehtiin lävistäjällä askeleen pidennys ravissa ja harjoitusravissa. Simolta löytyy kyllä varaa pidentää, olisi voinut enemmänkin, mutta kuskilla oli ongelmia saada takapuoli pysymään penkissä.

Tällä kertaa oli taas vähäisesti hyviä kuvia, mutta videota ainakin on paljon.
Tunnin päätehtävänä tehtiin pohkeenväistöä. Ensin tehtiin oikeassa kierroksessa, siitä on videolla yksi pätkä. Käännettiin n. 5 metriä ennen pitkääsivua linjalle ja siitä väistätettiin takapäätä ulos uraa kohti. Simo väisti tosi hyvin, kunhan itse uskalsi väistää tarpeeksi. Hieno Simo! Harmi ettei kouluohjelma sisällä yhtään pohkeenväistöä. Toinen suunta oli aavistuksen vaikeampi, mutta sekin sujui tosi hyvin.Lopuksi tehtiin vielä laukkalävistäjiä. Nostettiin päädystä laukka ja laukattiin seuraava lävistäjä ja raviin. Toinen lävistäjä mentiin ravissa. Oikeassa laukassa ensimmäisen kerran Simo lähti oikomaan jo varmaan puolivälissä lävistäjää, enkä saanut sitä kulmaan vaan mentiin kaukaa urasta. Toisella kerralla meni vähän jo paremmin, mutta laukka ei meinannut sitten säilyä loppuun asti. Loppujen lopuksi sain ihan hyviäkin lävistäjiä. Videolla näkyy vain vasenta laukkaa ja siinä meni jo paremmin.  Simo ei yrittänyt juurikaan oikoa ja laukka säilyi loppuun asti.

Tunti meni oikeastaan aika hyvin, varsinkin väistöt onnistuivat tosi hyvin. Ensi viikolla on valmennus ja koulutunti, joilla molemmilla varmaan treenataan kisoihin. Lauantaina sitten kisat, jotka toivon mukaan menevät hyvin.


4 kommenttia:

  1. Minkä rotuinen tuo Simo on? Se on tosi kivan näköinen! Ja hyvin meette :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun oli taas videota! :) Kivan värinen tää heppa :3 Ratsastat kyllä hyvin!

    VastaaPoista