lauantai 7. helmikuuta 2015

#58 Suokin selässä esteitä

Normaalista lauantaista poiketen lähdettiin aamulla ajamaan tallille. Eri tallille tosin mihin yleensä, sillä mentiin Siirilän tallille estetunnille. Roosa oli ollut meillä yötä, joten mentiin sitten samalla kyydillä. Tunnilla oli myös Essi, joten samaisesta tunnista voitte lukea myös Essin blogista jossain vaiheessa. Olin toivonut tunnille Aulista ja sainkin sen sitten. Aulis on joskus asunut Cavallossa hetken aikaa ja muistan siitä vain sen kuinka pienenä katsoin ihaillen valtavan kokoista suomenhevosta. Nyt se tuntui myös isolta, mutta kuvista katsottuna ihan sopivan kokoiselta mulle. Suomenhevoset ovat aina ihania ja niin myös Aulis. 

Onnistuin näyttämään kaikissa kuvissa melkoisen idiottilta, joten osa tosi hyvistä kuvista karsiutui sen takia pois. Miten voi näyttää joka ikisessä ratsastuskuvassa niin tyhmältä. Tässä kuitenkin parhaimmistoa, vaikka ilmeet edelleenkin melkoisen tyhmän näköisiä... Kiitos kuvaajille kuvista ja videoista!

Kaikki kuvat ja videot, ellei toisin mainita © Jenni Pekkanen
© Nea Keskinen
© Nea Keskinen
Tässä ei onneksi näy mun ilmettä, varmasti aika kamala :D
Aloitettiin tunti verkkaamalla normaalisti alkukäyntien jälkeen ravissa tehden ympyröitä päätyihin. Aulis vaikutti mukavalta ja vaikka etukäteen sanottiin, että se menee lujaa niin ei oikeastaan mennyt. Muutamassa kohdassa sain puolipidätteen tehdä, mutta muuten aika kivaa vauhtia. 
     Otettiin myös laukkaa päädyissä ja aika kivaa vauhtia siinäkin päästiin, uralla vähän vauhti kiihtyi, mutta ei pahemmin. Auliksella oli ihanan tasainen laukka.

Esteet aloitettiin hyppääämällä kerran ykköseste todella pienenä pitkän sivun sisäpuolella. Ensimmäinen hyppy meni ihan hyvin. Seuraavaksi nostettiin vähän ja jatkettiin ykköseltä pienellä ristikolle tavallaan ison täyskaarron kautta. Videolta näette paremmin. Ykköselle vähän pohjaan ja en ole ihan varma teinkö taas saman eli jäin istumaan toimettomana kun en nähnyt paikkaa. Ristikolle hyppy meni sitten ravi-laukkasekoitukseksi ja Aulis vielä oikaisi päätyä. Keskellä seisoessani päätin, että en anna tämän tunnin mennä samaksi kuin eilen, kun mokasin kaiken. 
Sitten rataa jatkettiin vielä kahdella esteellä. Toisella pitkällä sivulla pysty ja saman tyyppinen täyskaartokäännös toiselle pystylle. Ensimmäinen este hyvin, mutta toiselle sitten muutama raviaskel. Ihanaa kun on niin huono muisti, ettei muista, että miksi. Jotain todennäköisesti unohdin tehdä kuten aina, mutta kuitenkin ravia siinä tuli. Laukanvaihto ja sitten tuli vähän liukas kohta, jossa Aulis liukastui vähän, mutta matka jatkui. Kolmoseste meni hyvin ja neloselle sain tehtyä aika ison tien. Esteen jälkeen Aulis kuitenkin oikaisi. Oikominen oli toinen asia minkä olin hepasta kuullut ennen tuntia. Odotin kuitenkin paljon pahempaa.
Tultiin sama rata uudestaan hiukan korotetuilla esteillä, mutta viimeisen esteen jälkeen mentiin vielä ykkönen uudestaan. Ykkönen meni taas hyvin, mutta kakkoselle taas ne kirotut raviaskeleet. Ja päädyssä oiottiin aika reilusti. Pelkäsin, että pääsenkö kunnolla ratsastamaan kolmoselle, mutta kyllä me yli päästiin. Loppurata sujui hyvin. Tultiin varmaan vielä toisen kerran sama rata, mutta siitä ei ole videota, joten en muista miten se meni. Varmaan aika samalla lailla kuin edellinenkin, mutta kaikki esteet päästiin laukassa.

Loppuravit ja -käynnit ja sitten olikin seuraavan vuoro tulla kyytiin. Oli kiva päästä hyppäämään ja ainakin osittain vähän korjaamaan eilisen virheitä. Ei nyt mitenkään superhyvin mennyt, mutta ainakin paremmin kuin eilen. Mitä te tykkäätte suokeista?

4 kommenttia:

 1. Ompas kivan oloinen suokki! Kiva, että teillä meni edes vähän paremmin kuin eilen :) Itellä on aika pieni kokemus suokeista, mutta sen vähäisen perusteella voin sanoa, että mukavan oloisia kavereita, varmajalkaisia ja yleensä melko rauhallisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokit on kyllä tosi kivoja. Puoliveristen ohella yksi suosikkiroduistani :)

   Poista
 2. Tuon suokin selkään haluaisin itsekin nousta, kun sen verran mukavan oloiselta kaverilta vaikuttaa! :) Suokit on ehdottomasti mun lemppareita, harmittaa vaan tosi paljon kun en kauheen usein pääse suokilla menemään, kun Luvialla ei tuntsareina suomenheppoja ole. :/ Onneks on sentään tuo ratsastuksenopettajan sählääjävarsa, jota saan hoidella aina kun aikaa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet pääse kovin usein suokkilla menemään. Ne on kyllä niin leppoisia ja mukavia kavereita! :)

   Poista