maanantai 2. helmikuuta 2015

#55 Viikon blogihaaste: Kuvanmuokkaus

Tein aiemmin jo kuvanmuokkauksesta kertovan postauksen. Sen voit lukea tästä. Viikon blogihaasteessa haetaan varmaankin vähän erilaista muokkaamista, kuin mistä nyt kirjoitan. Todennäköisesti tarkoitettiin blogin kuvien värien ja valon säätämistä, mutta en oikeastaan koskaan muokkaa blogini kuvia. Syistä, että 1. en osaa ja 2. en jaksa. Olen laiska ihminen. Oikeastaan ehkä osaisin tehdä kuville jotain, mutta aina kun katson jälkeenpäin, värit näyttävät tyhmältä ja kuva luonnottomalta. Tykkään tavallisista ratsastuskuvista ihan sellaisinaan. Jos omistaisin hevosen tai jos mulla muuten olisi mahdollisuus ottaa hevonen tallista ja mennä kuvaamaan vaikkapa pellolle, sitten muokkaisin kuvia. Mutta kun ei ole niin ei ole. Haluaisin kyllä kuvata hevosia enemmänkin, mutta siihen ei oikein ole kauheasti mahdollisuutta.
        Katsoin yksi päivä Aadan ottamia kuvia Champista, joissa oli musta tausta. Oon miettinyt miten sellaisia kuvia voisi ottaa ilman studiota. Googlettelin hetken ja löysin jostain eri tapoja, miten kuvia saa otettua. Myöhemmin luin Aadan blogista, että kuvat on otettu tallin ovelta. Löytämissäni ohjeissa yhtenä keinona oli yksinkertaisesti rajata kuva pois taustastaan ja laittaa sille musta tausta. Kokeilin tätä keinoa ja mielestäni onnistuinkin siinä ihan kohtuullisen hyvin. Alla siis muokattu versio ja sen alla alkuperäinen kuva. Rajasin kuvan ja laitoin sen mustalle taustalle. Kumitin toista reunaa ja sitten muutin värejä ja säädin valoisuutta tummemmaksi. Kumitin lisäksi kuvan vasenta ja oikeaa reunaa läpinäkyvällä kumilla varjon luomiseksi. Ja pitihän se näön vuoksi myös lisätä oma nimi kuvaan.
    Tarkoitukseni oli tehdä vähän pidempi postaus, mutta siitä taisi tulla vähän tynkä. No, näin tällä kertaa!Osallistu haasteeseen täällä!Mitäs tykkäsitte? Huomasitteko kuvan oleman muokattu?

2 kommenttia: