sunnuntai 15. helmikuuta 2015

#60 Radanpoikasta Pollella

Nyt on tullut aika paljon ratsastuspostausia, kolme peräkkäin, paitsi, että välissä oli kuvia eilisistä kisoista. Ja kaikki vielä estetunneista. Nyt sitten ensi viikon jälkeen vähän muuttuu enemmän erikoispostauspainoitteiseksi kun estekerrat tulee täyteen ja tulee neljä koulutuntia. Meidän tallilla siis systeemi niin, että neljä kertaa koulua ja neljä kertaa esteitä. Nyt kuitenkin menin perjantaina Pollella.

Maneesissa oli neljä estettä ja alettiin heti arvailemaan, että miten ne hypättäisiin. Esteet olivat kaikki aika keskellä, joten vaihtoehtona oli todella monta. Aloitettiin alkukäyntien jälkeen tekemään pääty-ympyröitä ravissa ja toisessa päädyssä oli kolme ravipuomia kaarevalla uralla. Polle puski aika vahvasti sisälle ja reittien kanssa sai olla tarkkana, että sai mentyä edes suunnilleen sieltä, mistä oli tarkoitus.Raviverkan jälkeen tultiin yhtä puomia pääty-ympyrällä laukassa. Laukassa sama homma, koko ajan puskemassa sisäpohjetta vasten. Aluksi Polle lopetti laukan kesken ja sitten toiseen suuntaan ei meinannut millään ottaa raviin.

Hienoa kun tunnista seuraavana päivänä ei meinaa enää muistaa mitä tehtiin. No onneksi on videot apuna, niistä kiitos jälleen kerran Sallalle! Joten aluksi tultiin radan kaksi ensimmäistä estettä ristikoinan pari kertaa. Ensimmäiselle piti kääntää pitkäsivun loppupuolelta toiselle puolelle maneesia suunnilleen puoliväliin pitkääsivua. Toinen este oli peilikuvana toisella puolella maneesia ja sille ratsastettiin iso kaari päädyssä. Katsokaa videolta niin saatatte ehkä ymmärtää vähän paremmin. Ensimmäinen kaarre meni joka kerta aika hyvin. Ykkösesteen jälkeen Polle lähti taas oikomaan ja päätyyn ratsastusta vaikeutti vielä se, että muut seisoivat kulmassa. Pikkuhiljaa pääsin kuitenkin paremmin päätyyn. Aluksi en saanut suoristettua toiselle esteelle ja se tietysti vaikutti hyppyyn. Koko tunnin Polle hyppäsi aika kaukaa, eikä ottanut pieniä lisäaskelia huonon paikan sattuessa, mitä tapahtui aika usein.Seuraavaksi tultiin radan kahta viimeistä estettä eli pysty toisesta päädystä ja sitten täyskaartomainen tie aluksi ristikolle, joka myöhemmin nostettiin pystyksi. Kolmosesteen jälkeen Polle oikoi ihan mahdottomasti ja en saanut sitä millään kunnon reitille joten viimeiselle esteelle tuli aina huono tie. Tämän tehtävän ensimmäisellä kierroksella jouduin tehdä voltin päätyyn, kun muuten tiestä olisi tullut tosi huono ja laukanvaihtokin oli vähän kesken vielä.
Toisella kerralla jouduin tulemaan jälkimmäisen esteen uudestaan, koska tiestä tuli niin huono ja linja ei ollut lähelläkään suoraa.

Sitten tultiin koko rata eli yhdistettiin molemmat tehtävät peräkkäin. Ensin molempien pitkien sivujen vieressä olevat esteet, este, jolle käännjettiin päädystä ja täyskaartotie viimeiselle. Radalla ykköseste meni hyvin, kakkoselle tuli järkyttävän kokoinen hyppy kaukaa. Ennen kolmosta laukka putosi raville, en muista miksi, mutta kuitenkin siitä häsellysravista oli vaikea nostaa uutta laukkaa ja este lähestyi, joten päädyin tekemään ensin voltin. Loppurata sujui hyvin. Tultiin sama rata uudestaan ja se meni tosi hyvin.Lopuksi saatiin itse keksiä oma rata esteillä ja muut keksivät järkevät radat. Keksin myös jotain tosi kivaa radalle, mutta unohdin sen kesken radan. Videolla näkyy vain kaksi viimeistä estettä, mutta ratani alkoi Annikan radan kakksoesteellä toisin päin, josta jatkoin tunnin radan viimeisen esteen. Kaarre meni kokonaan väärässä laukassa, mutta sitten radan kolmoseste ja viimeisenä ykköseste toisesta suunnasta. Koko rata meni siis täysin sen mukaan mitä satuin kääntämään, kun en edes tajunnut unohtaneeni omaa rataani kun vasta ennen viimeistä estettä.


Huonosta muistista on joskus myös hyötyä, koska tunnin jälkeen ajattelin, että se meni huonosti. Unohdin kuitenkin jo kaiken mitä tunnilla tapahtui, joten videoilta katsottuna meidän meno ei näytäkään kovin kamalalta, joten sanotaan nyt, että meni oikeastaan ihan ok. Ei erityisen hyvin, mutta ei nyt kovin hunostikkaan.

Miten teidän estehyppelöt on mennyt viime aikoina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti