sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

#71 Ei ihan niin onnistuneet kisat

Kisat siis eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan, kuten otsikosta voitte huomata. Ne alkoivat aamulla muistaakseni 9.30, jos en ihan väärässä ole. Oma verkkani alkoi kuitenkin vasta 10.52, kun oli toiseksi viimeinen lähtijä. Aamulla lähdettiin tallille hyvissä ajoin, ennen yhdeksää, että ehdin letittää Simon. Saavuttuamme tallille, pihassa ei ollut vielä yhtään traileria, mutta jotenkin niitä ehti sitten tulla ennen kun menin hakemaan Simoa tarhasta. Sen tarhan ha tallin välissä onkin mukavasti parkkipaikka johon kaikki trailerit sitten tulivat. Vähän ruunaa jännitti kun vieras hevonen otettiin ulos kopista juuri kun oltiin menossa ohi. Hui kauheaa! Päästiin ehjin nahoin sisälle ja aloin melkein hei letittiämään. Jaon harjan osiin ja sykerötupsuja tuli 17. Niitähän pitäisi olla pariton luku, joko 11 tai 13. Suurensin vähän tupsuja ja sain harjasta vain 13 tupsua. Letitin ne Essin avustuksella ja tein häntäletin. Annika oli vaihtanut Simon satulaan kivasti valkoisen huovan ja näytettiinkin sen ansiosta vähän enemmän kisaajilta.

Kentälle menin kävelemään puoli yhdentoista maissa. Salla oli kuvaamassa, mutta en ollut muistanut muuttaa asetuksia maneesin jälkeen, joten kuvista tuli aika puhki palaneita ja rakeisia, eivätkä ne olleet erityisen tarkkoja. Yritin kuitenkin muutamaa pelastaa. Vähän harmittaa kun olisi kerrankin saanut ulkokuvia talvella.
Päästiin verkkaan ajallaan ja suoraan sanottuna se oli täydellistä kaaosta. Yhtä hevosta käskettiin varoa ja lopuista suurin osa pelkäsi kuollakseen tuomarin päätyä. Pääsin sen aikana ehkä kerran tai kaksi menemään päädystä. Tarkoitus oli tehdä laukkalävistäjää ja ravissa S-kiemuraa, mutta tietysti juuri se hevonen, jota piti väistellä valtasi lähes koko maneesin laukkaamalla keskiympyrällä. Verkka meni lähinnä sen hevosen väistelyyn ja yritykseen päästä päätyyn törmäämättä sieltä pakittaviin hevosiin. Lopussa sain vähän laukattua, mutta Simo sai hepulit katsomon päädystä ja se oli lähinnä äkkiä-pois-pomppien-pää-alhaalla -laukkaa. Ajattelin, että no aivan sama, ennen rataa sitten tehdään vaikeimpia juttuja. Mutta ei se mennytkään ihan niin...

Kaikista maneesikuvista iso kiitos Miralle! :)Menin hetkeksi kävelemään kentälle, koska olin verkkaryhmästä vasta viides lähtijä. Simolla laitettiin viltti selkään, joka ei kylläkään pysynyt kovin hyvin. Maneesin ovella Simo ei olisi halunnut mennä sisälle, mutta onneksi päästiin edes maneessin sisälle kunnialla. Sanottiin vielä kuuluttajalle, että ei sitten taputeta, viime kisoissa, joissa en tosin ollut itse selässä, Simo sain taputuksista oikein kunnon hepulit.

Ravailin hetken ja tein mm. S-kiemuran ja ravasin tuomarin päädyn molemmissa kierroksissa. Ja Simo pelkäsi päätyä. Ja itse asiassa se pelkäsi toistakin päätyä. Otin vasemman laukan tarkoituksena tehdä laukkalävistäjä. juuri sen pelottavan katsomon kohdalla sitten sain lähtömerkin ja sehän vasta olikin pelottavaa. Simo ampaisi kuin tykin suusta ilmeisesti pukitellen ihan kunnolla. Ajatuksen oli lähinnä, että nyt ei saa tippua, apua mä tipun ja jotain sitä luokkaa. Jälkeen päin kuulin, että katsomossa olikin hoettu mm. älä tipu, älä tipu! Vau, mikä tasapaino! Kaikesta huolimatta selässä siis pysyin, harmi ettei tullut videolla :D

Radalle lähdin tunnelmalla "jaha, mitähän tästäkin tulee". Unohdin edellinä päivänä katsotun suunnan, mistä kannattaisi tulla keskihalkaisijalle ja heti tuli huono linja. Siitä lähtikin sitten alamäki pisteistä 5,5, jopa 4 asti, kun tuomarin pääty oli pelottava ja lähdettiin väärään suuntaan. Siitä kohdasta tuli myös -2, kun jouduin tekemään jotain volttia muistuttavan silmukan ja lähes törmättiin seinään. Keskiravia en saanut ollenkaan irti, se oli joko laukka tai normaali ravi. Sen jälkeen alkoi sujui jo vähän paremmin ja laukkaohjelma meni jo kaikki kohdat 6,0. Lukuunottamatta laukkalävistäjää, jossa vauhtia ei ollut tarpeeksi, mutta yritin välttää turhia pukitteluja ja en pyytänyt vauhtia. Yhdestä kohdasta saatiin oikein 6,5!

Lopulliset pisteet olivat 97,5 maksimin ollessa 180. Prosentit vain 54,17, eli huonoimmat, mitä olen koskaan ratsastanut. Tuomari oli kirjoittanut loppuun vielä "P.s. Hyvä tasapaino ratsastajalla". Matalista odotuksista ja alun möhlimisestä huolimatta ei oltu viimeisiä! Sijoitus oli 12/18. Ensi kerralla sitten eri hevonen tai vain ratsastetaan paremmin.

Oliko kiva kun oli vähän enemmän tekstiä ja kerroin laajemmin koko päivästä vai oliko tekstiä jopa liikaa?

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kivasti kirjoitettu, sopivasti kuvia ja kivan paljon tekstiä! Kerran kisat huonommin, seuraavan kerran sijoilla, niin sä mullekin joskus sanoit :) Ja edelleen sanon sitä miten kylmähermonen oot, sä pystyit jatkaa kokoradan sen rodeon jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Sun kommentit on aina niin ihania ja piristäviä :) En ees muistanut, että oon sanonut jotain noinki viisasta joskus :D

      Poista