tiistai 17. helmikuuta 2015

#63 Estehevoset huipulla - HM osa 2

Muistatte varmaan tammikuun lopussa kirjoittamani postauksen Eri maiden hevosrotuja. Esittelin siinä muutamia hevosrotuja niiden alkuperämaan mukaan. Postaus nousi hetkessä blogihistorian toiseksi suosituimmaksi ja se pääsi jopa Hippolan Facebook sivuille. Aluksi en meinannut edes koko postausta julkaistakkaan ja siitä tulikin yksi suosituimmista postauksista! Pyörittelin tässä yksi päivä postausta miljoonannen kerran mielessäni ja yritin keksiä sen perään jatko-osan tai ainakin jotain samantapaista. Ja näin syntyi uusi postaussarja nimeltä Hevosurheilua maailmalla. Kävin muuttamassa edellisen postauksen nimen perään tekstin - Hevosurheilua maailmalla osa 1.
      Viime postaussarjalle Sadepäivän varalle kävi vähän huonosti ja tein vain yhden osan. Se idea on nyt siis kuopattu todennäköisesti hyviiin pitkäksi aikaa. Nyt kuitenkin tämän sarjan toinen osa jossa esittelin muutaman hevosen esteratsastuksen huipulta. Suurin osa hevosista on suosikkejani syystä tai toisesta tai niistä on muuten jotain mielenkiintoisesta kerrottavaa (oikeastaan hevoset ovat niitä jotka olivat tämän vuoden Hihsissä, koska niistä on kuvia). Olisin kertonut Beezie Maddenin Cortes C hevosesta, joka hyppää suloisesti etujalat ristissä, mutta en löytänyt siitä yhtään kuvaa jota olisi saanut vapaasti käyttää, eikä se ollut Horse Showssa, joten ei ollut itse ottamiani kuvia.

Vdl Zirocco Blue N.O.P

Lyhyesti Zirocco Blue on yksi suosikeistani esteratsastuksen huippuhevosista. Sitä ratsastaa Alankomaita edustava Jur Vrieling ja he kilpailivat mm. Horse Showssa 2014 Longines FEI World Cup TM luokassa. Kiinnitin hevoseen huomiota katsoessani vuoden 2013 Horse Showta ja se erottui joukosta vasemman silmän ympäryställään, joka on vaaleanpunainen lukuunottamatta muutamaa tummempaa pilkkua.

Rotu: Selle Francais
Säkäkorkeus: 171 cm
Väri: kimo
Syntymävuosi: 2004
Syntymämaa: Ranska
Sukupuoli: ori
Ratsastaja: Jur Vrieling

Helsinki International UB Horse Show 2014

Cornado II

Tuli nyt kaksi kimoa hevosta, mutta toinen estehevonen on Cornado II, Christian Ahlmannin ratsastama ori. Hihsissä Cornado otti ja hirnui suloisesti ennen suoritusta. Yleisö tulkitsi sen tervehdykseksi ja kimo ori sai vastaukseksi raikuvat aplodit. Cornadolla on ilmeisesti ollut kahdesti ähky, mistä johtuen sen mahassa on pieni kyhmy.

Rotu: puoliverinen
Säkäkorkeus: 169 cm
Väri: kimo
Syntymävuosi: 1998
Syntymämaa: Saksa
Sukupuoli: ori
Ratsastaja: Christian AhlmannVaillant

Seuraavaksi vähän suomalaisia hevosia joukkoon. Jessica Timgrenin ratsastama ruuna Vaillant on tosin syntynyt Alankomaissa.

Rotu: Hollantilainen puoliverinen (KWPN)
Säkäkorkeus: tuntematon
Väri: kimo
Syntymävuosi: 2002
Syntymämaa: Alankomaat
Sukupuoli: ruuna
Ratsastaja: Jessica Timgren


Cornet´s Cristallo

Tähän kaveriin en olekkaan kauheasti kiinnittänyt huomiota. Ruuna vaikuttaa kuitekin kevyrakenteiselta ja todella kaunis hevonen. Horse Showssa Cornet´s Cristallo oli Marco Kutscherin ratsastamana 20.

Rotu: Westfalenin puoliverinen
Säkäkorkeus: tuntematon
Väri: mustanruunikko
Syntymävuosi: 2003
Syntymämaa: Saksa
Sukupuoli: ruuna
Ratsastaja: Marco KutscherExtra van Essene

Tämä hevonen on ulkonäöltään vähän vankkarakenteisempi ja sillä on todella kauniin muotoinen pää. Ruunan suvussa on useassa polvessa pääte van Essene.

Rotu: Belgialainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 171 cm
Väri: tummanruunikko
Syntymävuosi: 2004
Syntymämaa: Belgia
Sukupuoli: ruuna
Ratsastaja: Marlon Módolo ZanotelliLähteet: Sukuposti
              Helsinki Horse Show

Mikä hevosista on suosikkinne? Tykkäsittekö enemmän tästä vai edellisestä osasta? Entä mitä haluaisit seuraavaan osaan?

6 kommenttia:

 1. Todella kivoja heppoja oot valinnu tähän! Mun mielestä tää oli parempi kuin viimeksi :) Olis kiva, jos tekisit jotain tän tyllistä seuraavski raviehin/poneihin liittyen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosi hyvä idea, ainakin itsellekin aika vieras osa-alue niin joutuisi vähän tehdä taustatyötäkin. :D

   Poista
 2. Me vissiin ajatellaan samoin! Mulla nimittäin tulossa vähän saman tyylinen postaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans ku sanoit sitä, että aika samantyyppinen ku tää :D

   Poista
 3. Tää oli tosi hyvä postaus! Tykkäsin tästä varmaankin vähän enemmän kuin siitä edellisetä, vaikka sekin oli tosi hyvä. :) Ja oot kyllä saanu tosi hyviä kuvia otettua noista hevosista!:) Ja tosiaan seuraavaan osaan olisi tosi kiva saada jotain raviaiheista, esimerkiksi jotain esittelyä menestyneimmistä ravureista tai jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekkin tästä enemmän kun edellisestä. Jäähallissa oli niin hyvät valot, että kuvaajankaan ei tarvinnut kauheasti osata mitään :D Ravurit voisi olla kyllä ihan mielenkiintoinen tehdäkkin, vaikka aikaa varmaan menisikin. Ehkä hiihtolomalla saan aikaan jotain! :)

   Poista