lauantai 21. helmikuuta 2015

#64 Esteitä Fabella

Nyt on viimeinen estetunti tältä erää ratsastettu ainakin Cavallossa. Nyt alkaa neljän koulukerran putki ja sitten taas hypätään. Tai eihän sitä tiedä, josko eksyisi jollekkin toiselle tallille hyppäämään. Mutta kuitenkin itse asiaan. Menin pitkästä aikaa Fabella. Viime kerrasta onkin melkein kolme kuukautta. Mennessämme maneesin siellä odotti kolme estettä ja kaksi puomia, ja tehtävä näytti mielenkiintoiselta. Ja sitä se olikin. Tällä kertaa muuten oikein hyppykuviakin maneesissa. Huom maneesissa. Eikä edes ole heilahtaneita. Sain hyviä kuvausvinkkejä kun käytiin muutama viikko takaperin kyselemässä, minkälaista objektiiviä kannattaisi olla ostamassa. Kuvissa on vähän kohinaa, mutta mieluummin sitä kun kuvia, joissa ei saa selvää onko tumma läikkä keskellä hevonen vai kahvitahra. Tästä lähtien siis tulee blogissa näkymään vähän parempiakin kuvia.

Aloitettiin tosiaan tunti ravailemalla hetki. Toisessa päädyssä oli kolme puomia ympyrällä neljäsosan välein ja tultiin niitä ravissa. Fabe oli todella hidas ja sai koko ajan olla laittamassa lisää vauhtia. Otettiin pian toiseen päätyyn lisäksi kaksi kolmen ravipuomin sarjaa kaarevalla linjalla. Fabe olisi halunnut oikoa hirveästi puomien välissä ja edelleen se oli vähän hidas. Pian tehtiin jo kaareva laukassa, mutta kahdella puomilla.
Hyppääminen aloitettiin kaarevalla, josta ensin ensimmäinen este oli ristikko. Seuraavaksi nostettiin toinenkin ristikoksi. Tultiin tätä tehtävää muutama kerta molempiin suuntiin. Fabella oli aika hankala ylläpitää hyvä laukka kun sai lähes joka askeleella olla pyytämässä. Esteiden välissä Fabe oikoi taas kamalasti, mutta vähemmän, kun muistin esteen päällä jo huolehtia reitistä. Rataan lisättiin pysty jolle käännettiin kaarevan jälkeen. Viimeisellä kierroksella tähän väliin tuli 7 laukkaa. Esteelle paikka osui aina aika hyvin, koska sille oli pitkä ja suora linja ja ehti vähän yrittää miettiäkkin, että mistäs kohtaa se heppa hyppääkään. Varmaan aika keskittyneesti välissä tuijotin estettä. Sen jälkeen käännettiin alun ympyrälle kahden puomin ja uudestaan saman pystyn yli. Muutaman kerran mentiin vain ne kaksi puomia esteen jälkeen. 

Ohjat on aika hyvin tuntumalla... Ja asento taas ihan taydellinen.

Oli kiva päästä pitkästä aikaa hyppäämään Fabella varsinkin kun sujui ihan hyvin. Fabe oli vähän mato ja hidas, mutta muuten tosi kiva. Käynnissä ja ravissa se vähän kyttäsi toista päätyä, mutta laukassa ei niinkään. Onnistuin muuten taas rikkomaan Faben jalustinhihnan. Alkutunnista ravasin juuri ympyrällä puomien yli. Olin kevennyksessä ylhäällä ja toinen jalustin pettää alta. Eikun keskelle odottamaan kun äiti hakee uuden hihnan tallista.

 
Mitä aiotte tehdä/mitä teitte hiihtolomalla?

6 kommenttia:

 1. Vau, sulla menee aina hyvin! Loppua kohti parani ihan superpaljon ja Fabe oli rento alkuverkasta asti. Tosi kivannäköistä tehtävää menitte :) Luultavasti arvaat miten mun loma menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka ei mulla kyllä aina mene hyvin... :D Sun loma on kyllä aika helppoa arvata :)

   Poista
 2. Nää on kyllä todella hyviä kuvia maneesikuviksi! :) Kivan pituinen video ja hienosti näyttää menevän :)

  VastaaPoista
 3. Ihan älyttömän hyviä maneesikuvia!:O Ja tosi hienosti meette!:)

  VastaaPoista