sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

#74 Kimon ihanuuden selässä

Viime viikolla tallille tuli uusi hevonen, kimo puoliveritamma Lilli. Ihastuin tietydti siihen heti, olin sen ennenkin kisoissa ja toisella tallilla nähnyt. Vielä ei ole varmaa jääkö se, mutta toivon mukaan. Sain nimittäin mennä Lillillä perjantaina ja se oli aivan ihana! Lilli oli todella iso, varmaankin n. 170 cm korkea. Jo selkään mennessäni hevonen tuntui jotenkin sopivalta. Kerrankin sopivan kokoinen ja käynti todella reipas jo heti alussa. Mentiin koko tunti keskiympyrällä, joten aloitettiin alussa ravailemaan ja Lillillä oli tasainen ravi ja se asettui tosi hyvin. Sain ratsastaa juuri sellaisella ohjalla kun tykkäänkin mennä. Ravi oli isoa, mutta tavallaan tasaista.
Otettiin aika nopeasti vähän laukkaa, puoli kierrosta kerrallaan. Lilli hyppäsi aika isosti laukkaan ja laukka oli isoa ja hienoa. Hypättiin vahingossa yhden kartion yli, kun kuskilla oli vähän reitti hukassa. Laukan jälkeen ravista tuli vähän kiireistä.

Seuraavaksi oltiin samalla keskiympyrällä ravissa ja tehtiin voltit molempiin päihin lyhyille sivuille. Lilli asettui ja kääntyi hyvin ja sain kehuja suoristamisesta voltin jälkeen. Tämä tehtävä meni tosi hyvin.
Tehtiin myös vasta-asetuksia eli toisella ympyrän puolikkaalla asetettiin ulos. Aluksi vasemmassa kierroksessa kun asetettiin oikealle, Lilli asettui todella hyvin ja pysyi silti oikealla reitillä. Toiseen suuntaan meinasi vähän olla hankalampaa ja vauhti kiihtyi, kun haastavuutta tuli lisää. Sekin meni loppujen lopuksi ihan hyvin.

Yhdessä vaiheessa koitettiin mennä niin hidasta ravia kun pysyttiin, joka ei tosin sujunut kovin hyvin. Vauhti kyllä hidastui, mutta ei oikeastaan kovin paljon.
Lopuksi tehtiin laukassa molempiin kierroksiin toisella puolikkaalla harjoituslaukkaa ja toisella lisättiin. Harjoituslaukkakin tuntui selkään tosi vauhdikkaalta ja vasta lopuksi tajusin lisätä tarpeeksi. Laukkaa lisättiin molempiin kierroksiin kamerasta kauimmaisella puolella.
Videosta tuli vähän pitkä, sillä äiti kuvasi yhteensä yli 14 minuttia, enkä osannut oikein karsia mitään pois. Pisteet niille jotka jaksavat katsoa koko videon! :D

Mitäs tykkäätte Lillistä näin videon ja kuvien perusteella?

8 kommenttia:

 1. Te tosiaan näytätte todella sopusuhtaiselta ratsukolta! :) Tuo ravi ainakin näyttää todella kivalta ja muutenkin nätti hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen ravi oli kyllä tosi kiva :)

   Poista
  2. Kiva postaus! lilli näyttää oikein kivalta :), kenen tilalle se tuli talliin?

   Poista
 2. Te ootte niin ihana pari <3 Toivottavasti se jää tallille niin teitä ei voi erottaa :)

  VastaaPoista
 3. Miten teet vesileimat kuviisi? gimpillä luultavasti, mutta miten?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaat tuota mikä on galleriassani, niin laitoin tekstin ja varjot ja sitten tuo "logo" on kuvasta, jonka päälle piirsin hevosen pään ääriviivat, Laitoin päälle brushin ja kumitin osat jotka menivät ääriviivojen ulkopuolelle. Sitten vain Gimpin valmis tuo sininen brushi taustalle ja vähän varjoja kaikkiin. :) Jos siis tarkoitit tätä.

   Poista