maanantai 6. huhtikuuta 2015

#86 Viikon takaiset hyppelöt

Tarkoitus oli tehdä tästä tunnista postaus jo viime viikolla torstaina tai perjantaina, mutta tulinkin kipeäksi, enkä sitten jaksanutkaan. Postaustaukoa on kuitenkin kertynyt taas jonkin verran, joten kirjoitan siitä silti. Hypättiin yli viikko sitten perjantaina ja pääsin pitkästä aikaa pomppimaan Nipalla. Viime kerta oli joskus heinäkuussa. Koitan kertoa tunnista sen mitä muistan, loput voitte katsoa sitten videolta. Mulla oli kypäräkamera päässä, mutta siitä loppui akku, koska se ei suostunut lataamaan yöllä, joten en saanut mitään kuvattua.


Aluksi tehtiin aina toiselle pitkälle sivulle ravissa ympyrä/voltti, jossa ylitettiin kolme puomia. Vasemmassa kierroksessa varsinkin ensimmäiselle puomille oli hankala saada tarpeeksi iso reitti ja sitten päästä sille suoraa. Laukassa mentiin samaa ympyrää kahdella puomilla. Nipalla laukkapuomit on vähän hankalia, koska jos yrittää pystyä istumaan satulassa, pomppaa jokaisella puomilla satulasta ainakin metrin ylöspäin. Ei se onneksi videolla näytä niin kamalalta. Oikealle sujui ihan hyvin, mutta kun vaihdettiin suuntaa. Puomien välissä Nipa oikoi ihan älyttömästi ja jälkimmäisen puomin jälkeen oli usein ristilaukalla.Hyppääminen aloitettiin linjalla, johon väliin meni reipas neljä laukkaa. Esteet olivat vielä pieniä ristikoita. Kaikki ristikkohypyt menivät lähinnä siihen, että yritin etsiä jotain nappuloita ja olla itse jotenkin järkevästi siellä selässä. Nipan hyppy pompauttaa vaan niin tyhmän näköisesti ylös, että en siellä osannut yhtään olla. Kun nostettiin pysty alkoi jo vähän sujumaan. Ehkä se johtuu siitä, että hevonenkin hyppää ylemmäs, niin en sitten selässä ole ainut, joka pomppaa..

Vaihdettiin tehtävää kaarevaksi linjaksi, johon muistaakseni tuli myös neljä laukkaa. Sekään ei aluksi sujunut, koska unohdin kääntää tarpeeksi aikaisin ja esteen jälkeen en ollut hereillä, joten heppa lähti sitten heti kääntymään.Lopuksi tultiin rataa, joka oli sama kun tuo kaareva, mutta sen jälkeen vielä kaksi muuta estettä kaarevalla linjalla. Radat alkoivatkin mennä vähän paremmin, varsinkin viimeinen, joka ei näy videolla. Pikkuhiljaa ne nappulat sitten alkoivat vähän löytymään enemmän ja meidän meno ei ihan päätöntä ollut. Jos pääsisin menemään vaikka ensi kerrallakin Nipalla, nyt kun on vähän muistunut mieleen, miten sillä ratsastettiinkaan.


Mitä te teitte pääsiäislomalla?

8 kommenttia:

 1. Jotenkin hauskan näköistä, kun tuossa alussa menitte kaksi kypäräkamerallista peräkkäin :D Kivan näköistä tuo teidän meno taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Oltiin muutenkin aika fiksun näköisiä tunnilla.

   Poista
 2. Hyvä te <3 Ja tosi hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Eikö sulla siis kuvannu koko tunnista yhtään pätkää?? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei :/ Paitsi yhden noin 5 sekuntia pitkän ku seistiin vielä jonossa.

   Poista
 4. Tää nyt ei liity tähän postaukseen, mutta voisitko tehä postauksen, jossa esittelisit sun ratsastusvarusteita? Kypärä, housut, takit ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä joskus tehdä, olen kerran aikaisemmin tehnyt ja oli vähän tylsää, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa :)

   Poista