torstai 27. marraskuuta 2014

#28 Blogivinkkejä

Moikka!

Sinä aikana kun, olen blogia kirjoittanut, tätä ja vanhaa blogiani kaverini kanssa, eli yhteensä noin 5 kuukautta, olen oppinut todella paljon juttuja, mitä bloggerilla voikaan tehdä. Osan itse kokeilemalla, osan googlettamalla. Kerron niistä nyt muutaman teillekin.

Miten voi muokata Sivua ei löydy -tekstiä?

Eli jos kirjoittaa blogissa osoitteen väärin tulee automaattisesti tylsä teksti: Sivua ei löydy. Onneksi sitäkin voi muokata! Tämän olen itse kokeilemalla keksinyt. Koodit tosin googletin.


Mene ensin bloggerin muokkauspaikkaan. Mene kohtaan Asetukset -> Hakuasetukset.


Paina Muokattu Sivua ei löydy -viestin kohdasta muokkaa ja kirjoita esiin tulevaan tekstikenttään. Kuvan saa laitettua koodilla <img "kuva"> lisäämällä "kuva" :n tilalle kuvan osoitteen. Kuvan voi ladata esim. Picasaan , joka kaikilta blogin kirjoittajilta löytyy. Tekstin saa kuvan jälkeen seuraavalle riville koodilla <br />.
Linkki esim takaisin etusivulle: <a href="osoite">"teksti"</a>. Poista heittomerkit ja niiden välissä oleva teksti ja laita kohtaan "osoite" nettiosoite, johon haluat linkistä pääsevän, ja kohtaan "teksti" se, mitä linkissä lukee.
Esim. <a href=http://laukkalahestymisella.blogspot.fi/>Blogi</a>


Käy katsomassa aikaan saannoksesi kirjoittamalla blogin osoitteen jälkeen / ja mitä tahansa. Itselläni se näyttää tältä.

Favicon, eli kuva, joka näkyy blogin nimen edessä netissä:



Mene kohtaan Ulkoasu. Samaan mistä vaihdat bannerinkin. Ylhäällä lukee favicon. Paina Muokaa.


Valitse neliönmuotoinen tiedosto, jonka koko en esimerkiksi 200x200. Tallenna favicon. Kuvan vaihtumisessa kestää muutama päivä.

Otsikon ja päivänmäärän keskitys:


Kohdasta Malli paina mukauta.


Lisäasetukset -> css.
Otsikon keksitys:
h3.post-title{
text-align:center;
}

Päivänmäärän keksitys:
.date-header {
text-align:center;
}

Paina Käytä blogissa.

Postauksen julkaisuajan muuttaminen oikeaksi:


Aluksi kun blogin luo, kellonaika on yleensä miten sattuu, ja postauksen lopussa lukee väärä julkaisuaika. Sen saa muutettua menemällä Asetuksiin -> Kieli ja muotoilu. Sieltä Aikavyöhyke ja ajaksi valitaan (GMT +2:00 Helsinki). Samasta paikasta saa muutettua, postauksen alussa olevan päivänmäärän, miten se näkyy ja miten aika lopussa näkyy. Myös kommenttien aikaleiman saa muutettua.

Tässä muutama neuvo. Voin tehdä joskus toisenki osan, jos saan tarpeeksi uusia asioita missä opastaa. Helposti saa myös itse bloggerin asetuksia säätämällä, ilman vaikeita koodeja muutettua vaikka mitä.



Missä te haluaisitte apua?

4 kommenttia: