maanantai 17. marraskuuta 2014

#21 Harrastusanalyysi

Linkki Blogitallin postaukseen (myös kuvaa klikkaamalla)

Moikka!

Vanhassa blogissani, jota pidin kaverini kanssa, toteutimme ahkerasti Voitto Kotiin -blogin Viikon blogihaasteita. Sen jälkeen kun tiemme blogien osalta erkanivat ja perustin uuden blogin niitä ei ole enää tullut. Nyt kuitenkin on tullut uusia Tiian perustaman Blogitallin blogihaasteita. Näitä vartulee tästä lähtien lähes joka viikko, kunhan saan väliin muutakin, ettei blogista tule täysin muiden tekemällä kaavalla toteutettu.

Mitä harrastan, miksi ja kuinka?


Harrastan ratsastusta. En erikseen ole este- tai kouluratsastaja, koska tuntiratsastajana siihen ei ole oikein mahdollisuutta. Enemmän tykkään esteistä. Totta kai myös hoidan hevosia, mutta en juuri muuten kuin harjaamalla ja viemällä joskus ulos tai hakemalla sisälle. Leireillä siivoamme karsinoita, mutta siihen se sitten oikeastaan jääkin. Olisi kiva joskus saada kokea vaikka päivä hevosen omistajana niin voisi oppia esim. ruokkimaan ja loimittamaan hevosen oikein, joihin mun taidot ovat tällä hetkellä vähän puuttelliset.

Kuva leiriltä jolla olin viikonloppuna
Miksi juuri ratsastus? Yksinkertaisesti siksi, että rakastan hevosia. Aloitin ratsastuksen 7 vuotiaana samaisessa paikassa missä nykyäänkin ratsastan. Haluan oppia ratsastamaan ja tulla paremmaksi kuin mitä nyt olen. Oppimista ainakin on paljon. Parasta ratsastuksessa on se kun hevonen tekee juuri niin kuin olen halunnut ja tunnen onnistuneeni. Olen varmaan yksi niistä harvoista joka tykkää myös siivoja karsinoita... Jossain se hevoskärpänen on kuitenkin aina piileskellyt pienestä asti, mutta päässyt puremaan vasta silloin 7 vuotta sitten. Nyt kun ajattelee niin olen harrastanut ratsastusta puolet elämästäni ja tästä eteenpäin suurimman osan.


Viimeiseksi, kuinka ratsastan. Kuten sanoin aiemmin, en pääse harrastamaan kovin monipuolisesti. Käyn tunnilla joka viikko ja kouluvalmmennuksessa joka toinen viikko. Valmennuksesta on ollut todella iso apu kehittymiseeni.
     Hevosiin liittyviä muita harrastuksiani, jos niitä niiksi voi kutsua, ovat mm. hevosbloggaus, valokuvaus ja piirtäminen. Noin puolet asioista joita teen liittyy jollain tavalla hevosiin. Kuvistöistäni n. 100%... Oikeastaan ratsastus ei ole enää harrastus, vaan paremminkin elämäntapa. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa harrastus ei rajoitu vain tuhteihin, vaan kuvioihin astuu mukaan oma hevonen ja kenties oma tallikin joskus. Mutta se onkin sitten kokonaan toinen tarina.

Onkohan tää ees kieliopillisesti oikein..?

~jossu

Kuinka te harrastatte ratsastusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti