lauantai 22. marraskuuta 2014

#25 Kuvanmuokkaus

Moi!

Nykyäänhän blogeissa ja netissöä näkee tosi paljon erilaisia kuvia. Mun mielestä kuvat on aika iso osa postausta ja harvoin täysin kuvattomia postauksia jaksan lukea loppuun asti. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Harvinaisen totta. Kuvia on monelaisia, ruokakuvia, luontokuvia, eläinkuvia, selfieitä, kuvia aivan kaikesta. Tykkään ite tosi paljon valokuvaamisesta, varsinkin hevoskuvien ottamisesta.

Kuvia muokataan nykyään aika paljon. Muokkausohjelmia on monia: Gimp, Photoshop (maksullinen) ja netistäkin löytyy lukuisia eri sovelluksia millä kuvia saa muokattua. Mulla itellä on Gimp 2.8 muistaakseni.

Aina kuvasta ei voi tietää onko se aito vaiko ei, jos se on hyvin muokattu. Joskus taas edes sokea ei voi sanoa kuvaa aidoksi jos siitä näkee selvästi että sitä on muokattu jotenkin.

Mä olen viime aikoina kiinnostunut kuvien muokkaamisesta. En osaa säätää mitään kirkkautta ja kontrastia ja värejä kovinkaan taidokkaasti ja siksi kaikkien postauksieni kuvat ovat alkuperäisiä. Mun kuvanmuokkaus koostuu lähinnä hyvikseni hevosten läsien pois muokkaamisesta tai silmien ja korvien suurentamisesta. Ai miksikö? Koska se on hauskaa. :D

Yritin tehdä videon, missä opetan muokkaamaan kuvia gimpillä, mutta sitten en keksinyt miten saan siihen äänen. Ehkä joskus keksin, se jä nähtäväksi..

Tältä hevoselta muokkasin läsin pois. Turpahihnan ylä- ja alapuolet on tehty eri tekniikalla. Kumpi sinusta näyttää aidommalta?

Puolet läsistä pois, Osa suitsista ja toinen jalka. Suurensin myös korvia. Paikoin tässä näkee rajoja ja epäaitoutta mutta en lähtenyt niitä enää korjaamaan.

Ehkä hauskinta mitä voi kuviin muokata. Suurentaa korvia ja silmiä, sekä pidentää kaulaa. :D Tässä aitalanka paljastaa kuvan olevan epäaito.

Joskus harvoin myös muokkaaan häiritsevän aitalangan pois tai esimerkiksi tolpan hevosen edestä.
Muokkaatteko te kuvianne postauksiin aina tai huviksenne?

4 kommenttia: