keskiviikko 19. marraskuuta 2014

#23 Esteleireilyä osa I

Moi!

Viime viikonloppuna oli esteleiri Pulleromäen tallilla. Mentiin sinne Talen-porukan kansssa, mutta meidän lisäksi siellä oli kuusi muutakin. Ratsastettiin siellä viidesti, perjantaina kerran ja muina päivinä kahdesti. Perjantaina saavuttiin leiripaikkaan viiden aikaan ja käytiin kiertelemässä vähän paikkoja ja siellä oli ihan valtava maneesi! Cavallossa on n. 20x40 maneesi ja tuntui kyllä että siellä oli varmaan tuplasti isompi. Ei ehkä ihan mutta melkein ainakin.
Jaoin tämän kahteen osaan,ettei tulisi liian pitkä postaus. Tässä tekstissä kerron perjantaista ja lauantaista.

Ratsastettiin perjantaina kaikki leriläiset samaan aikaan, joten kukaan ei pystynyt kuvaamaan. Mentiin koulua, jotta pääsee vähän hepoista perille ja, että opettajat vähän näkee mitä me osataan, ettei heti alettu hyppäämää. Jakaannuttiin kahteen päätyyn ja aloitettiin tekemällä käynnissä ja ravissa jokaiseene nurkkaan voltit. Mun ratsuna oli Prinssi-niminen rautias suomenhevosruuna, jolta kokoa löytyi noin 160cm. Alettiin tekemään pitkien sivujen kohtaan käyntiinsiirtymiset ja se onnistui aika hyvin. Paikoittain Prinssi oli vähän hidas pohkeellee, mutta tosi kiva hevonen. Laukattiin pääty-ympyrällä ja siinä olikin vähän vauhtia. Laukka kuitenkin meni oikein kivasti.
Lauantain ensimmäisellä tunnilla mulla oli ratsuna Pipsa, punaruunikko puoliveritamma. Ohjelmassa oli puomeja. Kuvia ei tältäkään tunnilta valitettavasti ole. Muistaakseni mentiin puomeja ainakin pääty-ympyrällä kaarevasti ja ihan vain suoralla uralla n. 4-5 ravipuomia peräkkäin. Pipsa oli aivan ihana ravissa ja käynnissä. Se kuunteli hyvin apuja ja puomitkin ylittyi kivasti. Laukassa hieman todella kova vauhti ja vähän piti toppuutella, että sain hallintaan. Laukassa mentiin kahta puomia muistaakseni 16m välillä, johon taisi tulla 5 tai 6 askelta jos en ihan väärin muista. Jälkimmäisen puomin keskelle tulemisessa oli vähän ongelmia ja välillä mentiin ohikin, mutta kyllä sitten lopulta päästiin keskeltäkin yli.
Estetunnin iltäpäivällä menin Danalla. Se oli ruunikko puoliverinen. Tamma oli noin 160cm korkea. Aloitettiin verkan jälkeen kahdella puomilla kaarevalla uralla toisessa päädyssä. Väli oli 12m eli kolme laukka-askelta. Ne nostettiin pian pieniksi esteiksi ja muuten sujui kyllä ihan hyvin, mutta vähän meinasi luisua ulkoreunaan välillä. Mentiin myös sarjaa 6m eli yhden askeleen välillä, eikä siinä ollut oikeastaan mitään ongelmia. Lävistäjällä oli myös kaksi estettä linjassa neljän tai viiden laukan välillä. Jälkimmäinen este ( noin 70cm) tuntui tosi isolta, kun on tottunut hyppäämään niitä 50-60cm, jotka taas tuntuvat pieniltä. Molemmilla estetunneilla tuli palautetta myötäämisestä, että pitää antaa tilaa hevoselle kädellä. En ole tottunut oikeastaan hypyssä siirtämään käsiä kovin paljon eteen, joten ei se ihan niin helposti onnistunutkaan. Aluksi tuntui, että ohjat roikkuu missä sattuu ja hevosta ei saa ohjattua. Esteiden välissäkin piti pidentää ohjaa. Mutta mikäs siinä, kun tykkään ratsastaa vähän pidemmällä ohjalla.

Mitä te olette tehneet viikonloppuna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti