keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Valokuvausviikko - Kuvauskaluston esittely

Hetken aikaa olen jo ajatellut tehdä postauksen jossa esittelen kameran ja objektiivit jne. En kuitenkaan saanut sitä vielä aikaiseksi, joten ajattelin sisällyttää sen tälle viikolle. Kauheasti en kuvausjuttuja omista, mutta tarkoituksena olisi jossain vaiheessa ostaa ainakin yksi uusi objektiivi, ehkä kaksi.

Canon EOS 1200D 

EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6

Tässä on kaiken kamerajuttujeni perusta, ensimmäinen oma runkoni Canon EOS 1200D, jonka ostin kesä- ja toukokuun vaihteessa 2014. Hintaa sillä oli silloin 499€. Ihan hyvä kamera, välillä tarkentaa mihin sattuu ja välillä ei ollenkaan, mutta muuten ihan hyvä. Kameran mukana tuli tuo perusobjektiivi EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6. Tuon objektiivin tilalle siis olisi tarkoitus ostaa toinen vastaavalla plttovälillä, mutta muuten parempi. Käytän tätä putkea lähes aina. Ratsastustunnit, joissa kuvaaja seisoo keskellä on kuavttu tällä. Sattuneesta syystä kuvaa en voinut ottaa kameralla, joten sen laatu on todella huono.


Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6

Toinen objektiivini Canonin EF-S 55-250 mm polttovälillä on oikeastaan vanhempieni, mutta olen ominut sen itselleni, kun kukaan ei sitä koskaan käyttänyt. Tätä käytän kisoja kuvatessani ja tunnilla, kun kuvataam katsomosta. Ihan hyvä putki, mutta maneesissa saa laittaa todella isot ISO-arvot, että kuvista saa jotain selvää, jolloin istten tulee valtavasti kohinaa. Toinen objektiivi jonka siis haluasin ostaa tulisi tämän tilalle.


Velbon PH-157q

Sain joululahjaksi kameranjalustan, jonka merkin ja mallin selvitin nyt tätä varten. Käytän aika harvoin, mutta tuon saa yli mun pään eli ainakin 185 cm korkeudelle, joten ainakaan ei ole liian matala. Päästä nyt puuttuu pieni palanen, joka laitetaan kameran pohjaan, koska se on kameralaukussa.


Canon -kameralaukku

Tälläisessä laukussa säilytän kaikkia edellä mainittuja asioista paitsi en tietenkään kameranjalkaa. Laukkuun mahtuu juuri kamera ja yksi objektiivi, sekä jalan pikkupala. Jossian vaiheessa jos ostan jotain uutta, niin pitää varmaan sitten ostaa uusi laukkukin, että kaikki tavarat mahtuvat. 


Olisin esitellyt myös tilaamani action kameran, mutta se ei ehtinyt tulla ennen tätä, joten teen siitä varmaan erikseen postauksen kun se saapuu.

Mitä tykkäsitte ensimmäisestä osasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti