keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

#89 Ajatusten purkamista

Anteeksi pitkä ja sekava tekstitäyteinen postaus, jossa vain puran ajatuksia blogista ja kirjoittamisesta. Sanon tähän alkuun, että teki oikeasti hyvää vain kirjoittaa mitä mielen päällä oli. Tähän astiset postaukset onkin ollut liian tiukasti rajattuja ja olen jättänyt kaikki ajatukseni kirjoittamatta. Postaus sisältää mm. asiasta toiseen pomppivia aiheita ja tekosyitä postaustauoille. Nyt aion ryhdistäytyä ja kirjoittaa useammin ja mielenkiintoisemmin.


Blogi on ollut viime aikoina ollut todella epäaktiivinen. Nytkin on jo puoliväli kuuta ja neljä postausta. Neljä? Tulee viikon taukoja joka välissä ja postaukset tylsiä ja samanlaisia. Ei mitään uutta. Mietin päivittäin uusi postauideoita, yleensä keksimättä kuitenkaan mitään. Perustin ensimmäisen blogini viime kesän alussa Roosan kanssa. Olin hetken itsekseni jo miettinyt blogin aloittamista, mutta tullut tulokseen, että sitten kun on oma hevonen. Silloin en tiennyt sille ei ollut mitään järkeviä perusteita, mutta ajan kuluessa niitä on huomannut. Blogia on vaikea kirjoittaa jos käy vain ratsastuskoulun tunneilla. Kaikki eivät ehkä ajattele näin, mutta tältä se mun mielestä tuntuu. Käyn tunnilla kerran tai kaksi viikossa, joten kauheasti ei aihetta kirjoittamiseen ole.

Jos mulla olisi hevonen, voisin mikä päivä vain mennä tallille ja ottaa pari kivaa kuvaa tarhassa, tai raahata kaverin mukaan ottamaan yhteiskuvia. Ratsastuskoulussa se ei onnistu. Siellä hevosta ei voi vaan viedä pihalle kuvattavaksi, eikä tarhakuviakaan voi ottaa, koska hevoset ovat yleensä jo sisällä kun menen tallille. Oman hevosen kanssa viettäisin tallilla enemmän aikaa ja tekisin enemmän asioita. Voisin tehdä tallilla jotain varta vasten postausta varten.


Nyt kun olen miettinyt mistä voisin kirjoittaa tai minkälaisen postauksen toteuttaisin, pää on joko lyönyt tyhjää tai sitten on tullut välillä ihan kivojakin ideoita. Ainut huono puoli, että niiden totetuttamiseen tarvitsisin joko oman tai vuokrahevosen. Esimerkiksi voisin kirjoittaa hevosen viikon liikutuksista tai sen päivästä. Myös jonkinlainen liikutuskalenteri pidemmältä ajalta (esim. kuukausi) olisi kiva tehdä. Voisin kuvata vähän erilaisia videoita tai ottaa kivoja kuvia. Ottaisin hevosen varustekuvat ja esittelisin uusia heräteostoksia, kuinka löysin taas niin kivan huovan alennuksesta ja ostin, vaikka ei olisikaan ollut rahaa. Tämä kaikki vaan on haaveita ja unelmia. Sellaista sorttia jotka aion myös toteuttaa joskus. Joku päivä omistan hevosen.

Myös bannereiden tekeminen olisi helpompaa, varsinkin talvella, kun kuvia saa vain maneesista ja nekin puoliksi heilahtaneita tai rakeisia. Ei bannerilaatua siis. Nytkin ulkona otettuja kuvia on työlästä yrittää löytää koneelta. Kaikki on käytetty moneen kertaan ja suurin osa melkein vuoden vanhoja. Lisäksi kaikki kuvat ovat ratsastustunnilta.

Leiri on hyvä hetki täydentää kuvavarastot pitkää maneesikautta varten. Nyt olen yhdellä leirillä omistanut kameran ja kuvia tuli räpsittyä varmaan lähemmäs 500. Viime kesänä en edes ollut yhtä kamerafriikki kuin nyt jos niin voi sanoa. Kesällä siis varmasti kuvia saadaan ja monenlaisia. Kesän kääntöpuolena myös vakiotunnit jäävät taolle, joten en käy säännöllisesti ratsastamassa koko kesänä. Pitäisikin kehitellä joku idea, jolla pitää blogi hengissä.

Simo kesä 2014
Sadan postauksen maaginen rajakin lähestyy postaus postaukselta. Muutama idea spesiaaliksi on, mutta en ole varma onko ne tarpeeksi hyviä. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä ja äkkiä, jos aion ehtiä ajoissa. Sadan postauksen jälkeen, muuten jätän häiritsevät numerot pois otsikon edestä, mitä hyötyä niistä edes on? Paitsi, että tietää kuinka monta postausta blogissa on.

Tästä lähtien yritän kirjoittaa vähintään kaksi tai kolme kertaa viikossa ja monipuolisia postauksia ja ehkä myös videoita silloin tällöin. Sitä odotellessa. :)

Mitä tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta? Oliko tylsä vai mukavaa vauhtelua?

3 kommenttia:

 1. Tuli kamala hinku kirjoittaa kanssa ajatuksia blogiin, tälläiset tekevät varmasti hyvää välillä ja ehkä saa motivaatiotakin, kun lupaa julkisesti blogata aktiivisemmin :) Kiva postaus ja joo mä ainakin ilmottaudun kuvaamaan sua PALJON leirillä, ihan siitä ilosta että autat mua aina niin kärsivällisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjoo ja tää banneri on aivan uskomattoman ihana!

   Poista
  2. Kiitos jälleen Mira! Tosi kiva kun joku jaksaa kuvata. Kaikilla varmaan leirillä kamerat kaulassa koko ajan ja kaikki ikuistetaan :D

   Poista