perjantai 17. huhtikuuta 2015

#90 Lomailua hevostunnelmissa vuosien varrella

Keskiviikkona selasin kuvia viime postauksen kuvitukseksi. Meinasin valita kuvan, jossa ratsastan kimolla ponilla Tanskassa kesällä 2013. Ajattelin sitten, että ei se sovi tähän ja mietin miten sitä voisi käyttää. Löysin muutaman muun ulkomailla otetun kuvan hevosista ja ajattelin kertoa lomistani, joilla olen syystä tai toisesta päässyt ratsastamaan tai vain nähnyt hevosen. Toivottavasti tykkäätte!

Aloitetaan vaikka juuri siitä Tanskasta. Kesällä 2013 mentiin perheen kanssa laivalla Saksaan ja sitten autolla Tanskaan. Oltiin siellä muistaakseni muutamassa eri hotellissa yö tai pari. Viimeisen hotellin lähellä aivan pohjoisessa oli lähellä kaksi tallia. Aluksi aioin mennä toiselle tallille rannalle laukkaamaan, mutta juuri sinä päivänä ei järjestetty mitään. Menin sitten pikkutallille, jossa pääsin maastoon. Eli toisin sanoen kävelemään kimolla tammalla puoli tuntia ympäri teitä shettiksen perässä. Olihan sekin kokemus, jonka muistan vieläkin. Ponin nimi oli Perle (helmi tanskaksi) tai ainakin päättelin niin lausumisen perusteella.


Toinen muistamani hevosiin liittyvä juttu on vuonna 2011 Italiassa. Kesinä 2010 ja 2011 käytiin Italiassa autolla, Saksaan asti kuitenkin laivalla ja siitä sitten autolla jatkettiin. Ensimmäisenä vuonna Roosan perhe oli mukana ja ajettiin parhaimmillaan 900 km päivässä. Toisena vuonna sitten pikkusiskoni oli puolivuotiaana mukana ja mentiin sitten vähän hitaammin, vain n. 500 km päivässä. Joka tapauksessa perillä käytiin jossain eläinpuistossa, jossa oli myöskin muutama przewalskinhevonen. Piti käydä tarkistamassa miten tuo kirjoitetaan, eilen päivällä yritin sitä sanoa aika huonoin tuloksin. Otin silloin kuitenkin niistä kokonaista kaksi kuvaa ja todella pitkän videon, jonka olen hävittänyt jonnekkin. En olisi halunnut lähteä aitauksen luota mihinkään, mutta olihan sitä matkaa pakko jatkaa. Suloisia otuksia nuo ovat pystyharjoineen ja isoine päineen.


Olen käynyt myös Teneriffalla useasti, kuusivuotiaasta asti melkein joka vuosi kunnes sain lentokammon ja sen jälkeen pari kertaa. Nykyään uskallan kyllä lentää. Teneriffalla Playa de las Americasin kaupungissa ainakin on joka vuosi näkynyt muutama valjakkohevonen kärryineen ajeluttamassa turisteja. Jostain syystä en ole kertaakaan ollut kyydissä vaikka pienempänä varsinkin suunnilleen takaperin kävellyt tuijottaen hevosia. Ohessa oleva kuva on otettu vuonna 2012.


Sitten viimeisenä ja itse asiassa myös vähäisimpänä Itävallassa tai Sveitsissä, en ole varma kummassa, mutta todennäköisemmin Itävallassa, hotellin vieressä oli laidun, jolla laidunsi hevonen. Varmaankin haflinger, en ole varma, mutta siltä se näyttää.


Sitten on varmaan Ruotsissa ainakin jossain eläintarhassa tai puistossa ollut hevosia, mutta niitä en sen tarkemmin muista. Haluaisin vielä joskus päästä käymään mm. Islannissa vaikkapa jollekkin vaellukselle issikoilla.

Missä olet törmännyt hevosiin ulkomailla? Ja jos et ole vielä matkustanut niin mihin haluaisit mennö?

4 kommenttia:

 1. Mä olin muutama vuosi sitten Sveitsissä ja kävin siellä katsomassa eräässä ratsastustallillakin ja voin sanoa, että paikka oli todella upea! Talli oli paljon hienompi kuin täällä Suomessa näkemäni! Lisäksi olen käynyt Ruotsissa ja Norjassa ja molemmilla kerroilla kuvasin autosta laiduntavia hevosia. Ruotsissa hevoslaitumia olikin aivan älyttömästi! :D Islannissa olisi kyllä huippua käydä, juurikin issikkavaelluksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikin myös mieleen, että Tanskassa myös kuvasin autosta jotain hevosia laitumella. :D Jokin kesä myös mentiin koulukisakentän ohi ja sain kuvan, jossa näkyy jossain puiden takaa vähän hevosta..

   Poista
 2. Ai sä oot reissannut näin paljon! Liian usein on tullut haaveiltua meren rannalla laukkaamisesta, mutta haaveksi se varmaan jääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan sitä vähän Eurooppaa tullut katsottua. :) Ja kyllä varmasti joskus oot rannalla laukkaamassa auringonlaskun aikaan, ainakin toivon mukaan ;)

   Poista