sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

#91 Kaarevaa linjaa ja kavaletteja

Meidän tunnilla oli sekoitettu hevosia ihan kunnolla. Kaikki menivät hevosella, johon en osannut heitä edes yhdistää. Roosakin hyppäsi Imbulla ensimmäistä kertaa. Mulla oli ehkä vähiten epänormaali hevonen, sillä menin Pollella, jolla nyt joulun jälkeen olen pari kertaa hypäännyt. Maneesissa oli kaksi estettä kaarevalla linjalla ja kolme puomia myöskin kaarevasti innariväleillä.Polle oli ravialkuverkassa tapansa mukaan jäykkä eikä taipunut tai asettunut kumpaankaan suuntaan juuri ollenkaan ja oikoi. Sen verran pieni vielä, että vaikea saada alapohkeet kylkiin ja yrittää istua samalla suunnilleen normaalisti. Toisesta päädystä oiottiin noin 7-10 metriä kartiolinjalle ja siinä kohtaa hevonen ei hoksannut, että käännytäänkin nyt jo, eikä oikonutkaan sitten niin paljoa. Toisessa päädyssä tehtiin iso ympyrä, jolla sitten sai ihan kunnolla käyttää pohjetta, ettei reitti pienentynyt minimaalisen pieneksi. Pikkuhiljaa alkoi Pollen niska kääntymään haluttuun suuntaan ja alkoi muutenkin vertymään. Ravissa olo sopivavauhti koko ajan.

Otettiin sillä samaisella ympyrällä laukkaa ja siinä sitten aluksi vain keskityin hyvään reittiin, enkä välittänyt hirveästi muusta. Kun reitti oli kunnossa pystyi sitten asettamaankin. Mentiin molempiin suuntiin laukkaa ja vauhti pysyi yllättävän hyvin käsissä.Vähän maneesin puolivälin toisella puolella oli kolme puomia kaarevasti ja mentiin niitä ensin ravissa muutaman kerran molempiin suuntiin. Sujui tosi hyvin, ensimmäisen kerran hätiköintiä lukuunottamatta. Laukassa onnistui myös, oikeastaan koko tunnin ajan onnistunein osuus.

Hypättiin verkkaesteeksi vasemmassa kierroksessa toinen kaarevan esteistä muutamana kerran. Ensimmäinen kerta meni penkin alle, kun odotin yhtä lisäaskelta ja Polle hyppäsikin sitten jo... Muut hypyt menivät paremmin. Vaihdettiin suuntaa ja tultiin kaarevaa oikeassa kierroksessa. Polle ilmeisesti tiesi mihin ollaan menossa, sillä se lähti oikomaan jo pitkän sivun puolen välin jälkeen esteelle, johon piti siis kääntyä lyhyen sivun alusta. Muilla kierroksilla osasin ennakoida ja reitistä tuli vähän parempi. Hypyt sujuivat ihan hyvin, koko ajan vain olisi pitänyt myödätä enemmän kädellä, vaikka tuntui, että ohjat roikkuvat joka hypyssä. Esteitä nostettiin vähän ja jälkimmäinen oli tavallista korkeampi. Tehtävän perään lisättiin vielä alun puomit, jotka oli nostettu toisesta päästä ylös.

Hypättiin linjaa myös toisesta suunnasta. Ensimmäisellä kerralla kääntyi vähän aikaisin ja sitten odotin jälleen yhtä lisäaskelta ja retkahdin hypyn mukana todella tyylikkäästi. Polle otti vähän nokkiinsa ja jatkoi sitten hyppykeppinä muutaman askeleen. Olisi varmasti hypännyt toisenkin esteen, jos en olisi sitä pysäyttänyt tai kääntänyt sivuun. Uusi yritys ja se sujuikin sitten paremmin. Tähän suuntaan puomit tultiin ennen esteitä, kun ne lisättiin mukaan. Ihan viimeisellä kierroksella sain pienimuotisen ahaa-elämyksen siihen suuntaan, miten siellä esteen päällä ollaan. En nyt tiedä näyttääkö videolla ainakaan niin erilaiselta, mutta ainakin tuntui paremmalta ja niistä kahdesta hypystä kehujakin saatiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti