maanantai 27. huhtikuuta 2015

#95 Alavuden leiri 1/4 - Koulua ja kuvia

Noniin nyt sitten olisi aika aloittaa postausten tulva ensimmäisellä postauksella leiristä. Oli vähän miettimistä, että miten nämä oikein jaan kun lauantaina tapahtui niin paljon ja perjantaina vain yksi koulutunti. Päätin sitten kirjoittaa muuten yhden postauksen yhdestä päivästä, mutta lauantaisya kaksi, ettei tule ihan kilometrin mittaista postausta.

Perjantaina pääsin kahdelta koulusta ja pyöräilin kotiin. olin onnistunut jättämään pakkaamisen viime tippaan, joten keräilin tavaroita huoneeseeni laukun viereen. Menin Roosan kanssa samalla kyydissä noin neljän aikaan. Matka meni yllättävän nopeasti, vajaa tunti aikaa kuitenkin meni.

Perillä mentiin majoitustiloina toimivaan mökkiin viemään tavaroita ja muutenkin vähän asettumaan taloksi. Jaettiin hevoset ja sain ratsukseni Gian, kimon puoliveritamman. Seitsemän aikaan sitten mentiin talliin laittamaan hevosia. Gia taisi olla valmiiksi tunnilla, joten autoin sitten muita etsimään varusteita ja katselin muita hevosia. Tunnilta ei ole kuvia eikä videoita, kun oltiin leirillä vaan neljästään eikä kukaan ollut kuvaamassa, enkä sitten koulutunnilta viitsinyt kypäräkamerallakaan kuvata. Muutama kuva sitten lauantailta kun katseltiin vähän enemmän ympärilleen.


Maneesi oli melko saman kokoinen kun Cavallonkin maneesi, ehkä vähän pidempi. Ikkunat olivat todella isot ja valaisivatkin ihan mukavasti. Gia vaikutti heti aluksi tosi kivalta, vähän kapea ja kaikki askellajit olivat isoja, mutta tasaisia.

Verkatiin kauan ja laukka mentiin koko maneesissa kaarrellen ja ympyröitä tehden. Verkassa Gia alkoi ravissa jo vähän myötäämään niskasta. Laukka oli tosi mukavaa, aluksi en saanut sitä ihan kunnolla pyörimään, mutta kyllä sekin siitä lähti.

Aloitettiin tekemään pohkeenväistöä käynnissä keskihalkaisijalla. Aluksi väistettiin takapäätä vasemmalle. Väistö meni aika hyvin, asetus oli välillä vähän väärään suuntaan. Muuten ravattiin ja tein voltteja sinne minne mahtui. Vaihdettiin hetken päästä suuntaa ja väistö sitten oikealle. Tähän suuntaan muistaakseni meni vielä paremmin mitä toiseen. Ravissa Gia alkoi myötäämään jo pitkiäkin pätkiä. Hetken päästä se sitten meni muodossa jatkuvasti.

Suomenhevosori Eino
Tallilla oli kaksi koiraa ja tässä niistä toinen 
Lopuksi mentiin yksi kerrallaan toiseen päätyyn laukkaamaan muutama ympyrä. Ensin vasempaa laukkaa. Laukka oli vähän pitkää, joten sain ohjeeksi ratsastaa lyhymepää, mutta aktiivista laukkaa. Nokka nousi pilviin, mutta en sitten tyhmänä tajunnut korjata sisäpohkeella. Laukka oli ihan mukavaa. Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin muutama ympyrä oikealle. Laukka oli heti tosi kivaa ja virheetäni oppineena älysin ratsastaa heti ja sainkin sitten palkinnoksi myötäyksen niskasta. Palkitseva tunne.

Loppuravissa vähän ajattelin, että pää nousisi taivaisiin, kun lähden keventämään, mutta turhaan. Hieno Gia! Se oli kyllä niin hieno hevonen. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja tallissa sain laittaa tammalle pintelit jalkaan. Toivon mukaan ne menivät sopivan kireiksi. Loimi päälle ja ruoka kuppiin ja sitten vain iltapalalle sekä hevoset, että ratsastajat.

Alla vielä puhelinlaatuinen ja kaiken lisäksi heilahtanu kuva Giasta, mutta eiköhän siitä jotain näe.


Odotatteko postauksia esteiltä ja varisnkin maastoesteiltä?

2 kommenttia:

  1. Odotan innolla seuraavia postauksia leiristä!!!! :))

    VastaaPoista
  2. Nätin näköinen tuo suokkiori :3 Eikä, mäkin haluan leirille! :D

    VastaaPoista