lauantai 13. joulukuuta 2014

#35 Kova työ palkitaan

Moi!

Taas luvassa ratsastustuntipostausta, tällä kertaa kouluratsastuksen merkeissä. Pääsin menemään Nipalla, jonka löydätte Muut hevoset -sivulta. Viikko meni tosi nopeasti mun mielestä ja nyt onkin taas viikonloppu. Jouluunkin vajaat kaksi viikkoa.Nipa oli tavallista reippaammalla tuulella ja sai alussakin tehdä ihan kunnolla pidätteitä, ettei lähtenyt juoksemaan pois alta hirveää vauhtia. Alkuverkaksi tehtiin aina pitkien sivujen loppuun voltit. Nipa meinasi taipua vähän liikaa välillä, mutta vauhti ei kiihtynyt liian kovaksi ollenkaan. Tein volteista välillä liian isoja ja en askaltanut astettaa tarpeeksi siinä pelossa, että heppa samalla taipusi liikaa.

Tehtiin molempiin suuntiin päätyhin pieniä ympyröitä, jotka laukattiin. Voltit siis jätettiin jo pois. Laukassa Nipa oli aika innokas menemään lujaa, mutta ympyrä auttoi hidastamaan. Välillä meinasi lähteä itse ilman lupaa laukannostopisteessä laukkaamaan, joten otin sitten takaisin raviin. Vasemmalle meinasi aina ympyrän jälkimmäisellä puoliskolla oikoa.Tunnin aiheena oli peruutukset ja verkan jälkeen lähdetiinkin tekemään niitä. Saatiin tehdä joko uralla tai maneesin keskellä. Tein itse lähes joka kerta keskellä, koska ei oikein löytynyt koskaan tilaa uralta. Aluksi tehtiin ihan käynnin kautta ja perutuuksesta suoraan käyntiin. Ensimmäisellä kerralla ei Nipaa huvittanut lähteä takapakkia ja itselläkin taisi olla vähän hukassa, että mitenkäs se nyt toimikaan. Muuten kyllä meni hyvin ja peruutukset olivat sujuvia. Mitä nyt pää meni taivaissa ja katseli mua yläkautta silmiin, mutta näin niinkuin muuten. Videolla näkyykin yksi kerta kun en onnistunut pysäyttämään suoraan, ja oltiin lopuksi täysin väärin päin.

Vähitellen sai lähteä peruutuksesta raviin tai tulla ravista peruutukseen. Raviin lähteminen oli välillä ongelma, kun ruuna ei ollutkaan hereillä lähtemään eteenpäin ja ennen ravisiirtymää tuli muutama käyntiaskel. Laukannosto peruutuksen jälkeen oli mulle uusi juttu. Ei ollut heppa taaskaan oikein hereillä parilla ensimmäisellä kerralla, mutta sen jälkeen alkoi sujua,  kun muisti antaa sisäohjasta tilaa. Yhdellä kerralla laukannostossa tuli ihan pieni pukki, mutta päästiin kuitenkin laukka nostamaan.

Jotkut pätkät videolla ovat ihan hirveitä. Ratsastan niin huonosti, mutta päätin ne kuitenkin tänne laittaa. En aio olla sellainen bloggaaja joka laittaa vaan parhaat kuvat ja videot vaan tästä näkee ihan realistisesti ratsastustaitoni. Joissakin kohdissa jalkani ovat tosi takana, mutta sen laitan nyt kyllö ainakin osittain satulan piikkin, josta en itse tykkää, eikä se sovi mulle. Hankala istuttava.

Nipan pikkupukki kohdassa 3:05Lopuksi mentiin vielä kolmikaarista kiemuraa, jolla vauhti oli aluksi aika kova ja sai koko ajan olla hidastamassa. Oikeaan kierrokseen, joka mentiin ihan lopuksi Nipa meni niin hienosti ja samalla vauhtikin muuttui hyväksi. Ennen kiemuroita olin sitä mieltä, että ei mennyt kyllä ihan niin hyvin tämäkään tunti, mutta sitten oli ihana saada se palkinto, kun Nipa myötäsi niskasta ja meni hienosti ♥ Kova työ palkittiin, kun jaksoin hidastaa sinnikkäästi vaan aina ja ratsastaa, enkä vaan matkustaa. Välillä kyllä tuntui, että unohtui tuo ratsastuspuoli. Harmitti vaan vähän jälkeenpäin, kun äiti lopetti kuvaamisen juuri ennen kolmikaarisia, jotka meni niin hyvin.


Kuvaavatko teidän vanhemmat teidän tunteja?

2 kommenttia: