lauantai 6. joulukuuta 2014

#33 Tonttuja estekisoissa

Moi!

Tonttulakkeja kypärien päällä, hevosten korvissa, joulusatulahuopia... Kaikkea mahdollista jouluista näki meidän tallin tonttukisoista.
Melkoinen kuvapläjäys myös löytyy tästä postauksesta, koska kuvia tuli räpsittyä yli 300... Suurin osa niistä kyllä on heilahtaneita mun ottamia ratsastuskuvia. Muutama ei-heilahtanutkin löytyy. :D

Kisat alkoivat viideltä, joten neljältä olin tallilla ja aloin letittää Faben häntää. Fabella meni myös kaksi muuta, joista toinen oli Roosa (Roosan blogi). Harjattiin Fabe ja tehtiin letit, jonka jälkeen mentiin katsomaan puomiluokkaa.
Laitettiin Fabelle punainen Merry Christmas -satulahuopa valkoisilla teddyreunuksilla, jonka ostin kaksi vuotta sitten tonttukisoihin. Silloin menin Nipalla. Otsapantaansa ruuna sai punaisen "pehmuste"koristeen, jonka tein myös silloin kaksi vuotta sitten.. Hankala selittää, kuvista näkee.

Kun menin maneesin katsoin esteitä, joita oli nostettu edellisen luokan jälkeen 30cm. Ensimmäinen reaktio oli, että onko noi muka 70cm? Ilmeisesti, mutta näytti kyllä mun silmissä 80cm. Ainakin.
Verkassa Fabe liikkui hyvin eteen, eikä ollut yhtään hidas. Parin laukkapääty-ympyrän jälkeen se kuitenkin hidastui, eikä enää liikkunutkan yhtä hyvin. Verryttelyhyppyinä oli radan esteet 7 ja 6. Ensimmäinen hyppy 7- esteelle meni niin huonosti kuin voi mennä, ilman että putoaa tai hevonen kaatuu. Odotin vielä yhtä askelta, mutta Fabe lähtikin jo hyppyyn, joten jäin tietysti jälkeen. Hypystä tuli aivan kamala. Toisella kerralla osasin katsoa vähän paremmin paikan ja hyppy tuli sopivasta kohtaa. Muistin itsekin myödätä.
Toiseen kierrokseen este 6 oli okseri ja hyppäsin sen pari kertaa. Toinen niistä tuli muistaakseni vähän pohjaan, mutta toinen meni hyvin.

Kaikki ratsastuskuvat ja video ©Mira. Kiitos kuvista!
Fabe tuijottaa kuvaajaa..

Istunta kunnossa...
Perusradalla alku ei ollut paras kohta radasta. Kaksi ensimmäistä estettä vähän lähelle, molemmista kuitenkin kunnialla yli. Kolmonen ja nelonen oli vähäh kaarevassa linjassa ja molemmille tuli hyvä hyppy. Videolta ei oikein näe, mutta muistaakseni kolmoselle kuitenkin vähän lähelle. Ratsastin välissä vähän eteen ja neloselle hyvä hyppy. Vitonen oli melkein suoraan uralta pois päin ja sille tuli hyvin, sen jälkeen vähän sekoiluja laukassa, mutta pääsin jatkamaan. Kutoselle, joka oli okseri, ratsastin eteen, mitä en yleensä tee, koska aina jos näen, että paikka on huono, pidätän. En tiedä miksi, mutta kuitenkin aina teen niin. Jokin aivoissa naksahti, että hei toi on okseri, pitää olla hyvä vauhti, joten ratsastin sitten eteen ja sille tuli tosi hyvä hyppy. Seiskalle, eli viimeiselle esteelle, taas vähän lähelle, mutta yli päästiin ja maaliin. Päästiin uusintaan, jee!


Odotin käynnissä uutta lähtömerkkiä ja eikun radalle. Olin etukäteen suunnitellut Roosan ja Miran kanssa, mistä voisi vähän kiriä aikaa ja oikaista, miten saada aika mahdollisimman pieneksi järkevällä ratsastuksella. Ensimmäinen este meni hyvin, mutta toiselle taas vähän lähelle. Kolmoselle hyvä paikka, mutta sitten kun oikaisin nelosesteen sisäpuolelta, multa lähti jalustin. Ei siinä sinänsä mitään ongelmaa, rata mennään vaikka ilman jalustimia. Kiinnitin kuitenkin kaiken huomion siihen, enkä muistanut ratsastaa enää niitä pieniä teitä, mitä oltiin suunnitelu. Mietittiin valmiiksi kaikki tarkasti, että mistä mennään, mutta sitten unohdin. Ei voi mitään, kaksi viimeistä estettä hyvin, mutta vähän ärsytti, kun en muistanut ratsastaa, mutta hyvin silti meni rata. Ensi kisoissa sitten!

Radan jälkeen ärsytti oma huolimattomuus, mutta vain hetken aikaa, sitten alkoin olemaan jo iloinen kuitenkin hyvin menneestä radasta. Mentiin kuvaamaan muiden ratoja palkintojenjakoon asti. Pitkistä teistä huolimatta oltiin jaetulla kuudella sijalla, jonka Fabe jakoi itsensä kanssa, eri ratsastaja tosin. Kaikki uusinnan puhtaasti suorittaneet pääsivät palkintosijoille.

Kotiin viemisiksi vähän erikoisemman värinen oranssi ruusuke ja Hevoshullu-luokan ansiosta Pollen parhaat, sekä Diplomi.Loppuun vielä pakko laittaa Tahvosta erittäin viisaan näköinen kuva, missä se on juuri nousemassa ylös.

Mitenkäs teidän viime kisat ovat menneet?

4 kommenttia:

 1. Pitääköhän edes tuohon kysymykseen vastata:D Mutta teidän rata oli niin ihanan siisti! Ootte hyvä pari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä se sunkin rata meni tosi hyvin, jos ei lasketa viimeistä estettä!

   Poista
 2. Tää oli ihan ylikiva postaus ja ihania kuvia! :) Sulla meni rata tosi hyvin ja vitsi sulla onnistu myötäykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä sullakin meni tosi hyvin!

   Poista