perjantai 30. tammikuuta 2015

#53 Onnistunut estetunti Akulla

Tänään oli estetunti ja pääsin Akulla. Tällä kertaa pääsin selkään asti, toisin kun viimeksi vasta lopputunnista. Siitä voit lukea lisää täältä. Mentiin siis esteitä. Olen mennyt aikaisemmin kerran Akulla koulua ja sitten tuon viime tunnin 10 minuuttia. Pakko sano, että tyytyväinen olen tuntiin. Aku on paras poni! Jossain sisällä pieni ponityttö heräsi tunnin aikana. Aku 145cm ja Jossu 185cm, toimii!

Kiitos kuvista ja videoista Jennille!Aloitettiin verkka tekemällä ravissa toiselle pitkälle sivulle n. 5 metriä uran sisäpuolelta uralle pohkeenväistöä. Kuulemma todella hyvä esteverkka. Väistöt meni tosi hyvin, ensimmäinen kerta vähän huonommin, mutta muissa ei ollut mitään ongelmaa. Seuraavaksi mentiin oikeassa kierroksessa ravissa kolmen ympyrällä olevan puomin yli. Aluksi menin vähän liian ulkoreunasta varsinkin viimeisellä puomilla ja Aku oli hidas. Myöhemmät kerrat menivät kuitenkin hyvin. Raviympyrän jälkeen nostettiin laukka. Viimeksi kun menin Akulla, unohdin ohjan tuen nostossa ja Aku nosti laukan vasta kiihdytettyään ravia. No, virheistään oppii ja pyrin pitämään ohjan tuntumalla. Laukka nousi ilman ravin kiihdyttelyä, mutta laiskasti.

Varsinainen tehtävä, eli kolmen esteen sarja kahden laukan väleillä, aloitettiin puomeilla. Alkuvoltilla/ympytällä Aku oikoi tapansa mukaan todella paljon ja sisäpohje joutui kyllä töihin. Laukka oli aluksi vähän hidasta ja esteelle poni oikaisi aika reippaasti, joten laukka kärsi ja väleissä jouduin ajaa voimaakkaasti eteen. Laukka parani seuraavalle kierrokselle. Esteet nostettiin vähitellen kaikki pystyiksi niin, että lopulta ensimmäinen oli n. 40 cm ja viimeinen ehkä 70 cm. En ole yhtään varma korkeuksista, mutta jotain sitä luokkaa. Mentiin sarjaa n. 5 kertaa ja sujui tosi hyvin. Sain kaikilla kerroilla väleihin kaksi laukkaa.Muutettiin tehtävää silleen, että sarjan jälkeen tehtiin täyskaarto ja tultiin b-osa uudestaan vinosti. Sama juttu toiseen päähän ja toinen vino hyppy. Tässä tehtävässä Aku ei meinannut ensin kääntyä vasemmalle ja oikealle se kääntyi todella pienestä ohjasotteesta salamannopeasti, että tasapaino vähän meni. Yhdessä välissä ensimmäinen vinohyppy mentiin lähes ravissa. Paikat osuivat tosi hyvin. Lopuksi mentiin vielä kerran pelkkä sarja. Tuli huono lähestyminen ja hyppy tuli läheltä, joten puomi alas, mutta selvitettiin sarja loppuun asti kunnialla.

Tykkäätekö te enemmän poneista vai hevosista?

4 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla, että teillä meni nyt noin hyvin! :) Ponit on jostain syystä suloisempia ja hauskempia, mutta olen jo sen verran pitkä, että "pitää" tyytyä hevosiin :D

  VastaaPoista
 2. Sä saat kaiken näyttämään niin helpolta esteillä, hevosella/ponilla millä tahansa! Saat olla niin tyytyväinen ittees ja kehua vaikka kuinka paljon, saat joskus opettaa muakin yhtä hyväksi. Sun tekstikin on parantunut lyhyessä ajassa paljon, sitä on nyt tosi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Sun kommentit piristää aina tois plajon päivää :) Mutta kyllä se sunkin ratsastus näyttää sujuvan tosi hyvin!

   Poista