torstai 1. tammikuuta 2015

#44 Estetunti Pollella

Moi!

Tänään tuli jo vuodenvaihteessa yksi postaus, muistakaa käydä katsomassa sekin! Uudenvuodenaattona 31. päivä, eli eilen olin estetunnilla. Sain mennä pitkästä aikaa Pollella, kirjavalla tinkerillä. Polle osaa ainakin oikoa, mutta osaa se tinkeriksi hypätäkin aika hyvin ja maastossa laukata lujaa. Tunti kesti 90 minuuttia, joten aikaa oli paljon ja mentiinkin lopuksi pari kertaa pieni rata. Kiitos Sallalle kuvaamisesta! Kuvia tunnilta ei ole ollenkaan, mutta videota kiitettävät 6 minuuttia.

Alkukäyntien jälkeen verkattiin pääty-ympyröillä ravissa ja oli tosi vaikea tehdä iso ympyrä, kun Polle puski koko ajan pienemmälle reitille. Pain lähdettiin tekemään ympyröitä laukassa ja ensimmäisellä kerralla mietin, että miten tää laukka tuntuu näin oudolta. Vähän pomppivaa ja sellaista keinuvaa. Toisessa päädyssä sitten Polle villintyi ja heitti sitten pukinkin, joka talentui myös videolle. Pientä temppuilua oli ilmassa myös useamman kerran. Polle innostui vallan esteistä. Pienen alkutappelun jälkeen sain kuitenkin ihan järkevääkin laukkaa molempiin suuntiin. 

Anteeksi kuvien huono laatu, kaappasin videolta
Sitten tultiin viittä puomia ensin ravissa ja vauhti kiihtyi puomeille aika paljon. Muutama ensimmäinen kerta meni jarrutellessa, mutta kyllä puomitkin alkoivat sujua. Yhdellä kerralla sain ohjeeksi tehdä puomien jälkeen pysähdyksen ja peruutuksen. Laukassa myös vauhdikkuutta oli ilmassa.

Hypättiin ensin puomien paikalle laitettua yhden laukan sarjaa ristikolla ja puomilla ja siitä sitten nostettiin vähitellen molemmat pystyiksi. Tämä meni aika hyvin, eikä vauhtikaan ollut liian kova. Väli sopi hyvin ja a-osan paikka osui hyvin. Sitten mentiin yksittäistä estettä, jonka jälkeen käännettiin aika nopeasti vasemmalle. Viimeksi kuin menin saman tyyppistä tehtävää, en saanut kertaakaan käännettyä. Siitä tosin on jo 2 vuotta, mutta silti mietin, että saankohan käännettyä. Hyvin kuitenkin onnistui, joka kerta, josta olin iloinen.

Tehtävä vaihtui, eli esteen jälkeen ei käännettykään vaan jatkettiin suoraan 4 tai 5 askelta toiselle esteelle. Polle tuli useimmiten neljällä, mutta muutaman kerran ensimmäiselle tuli huono hyppy ja väliin mahtui 5 askelta. Molemmilla lävistäjillä oli myös esteet, jotka molemmat hypättiin muutamaan kertaan. Sen esteen, joka hypättiin kulmaan päin, jälkeen Polle oikaisi aika radikaalisti heti hypystä laskeuduttuaan. Toisella kerralla osasin varautua ja sain ainakin vähän paremman tien. Hypättiin sarja vielä kaksi kertaa pystyllä ja okserilla. Sille paikat osuivat suunnilleen ja hypyistä tuli ihan hyviä. Lopuksi vielä mentiin kaksi kertaa rata, johon kuului linja, lävitäjäeste, sarja, toinen este lävistäjällä ja linja vielä uudestaan. Ensimmäisellä radalla ykköselle tuli vähän lähelle ja väliin meni viisi laukkaa. Viidenteen esteeseen asti rata sujui ihan hyvin, mutta sen jälkeen tuli vähän pieni tie linjalle ja pohjaan. Taas tuli 5 laukkaa, mutta valmistauduin hyppyyn askelta aikaisemmin, joten viimeinen este ei oikein mun osalta onnistunut.Toinen ratavideo alkaa vasta toiselta esteeltä. Alku hyvin, sarjalle ehkä aavistuksen lähelle.Vitosen jälkeen oli laukanvaihto-ongelmia ristilaukasta normaaliin. Linjalle jälleen lähelle ja väliin 5 laukkaa. Nyt kun tarkemmion ajattelee niin meillä tuli useammin viisi kuin neljä laukka-askelta väliin, koska mokasin ensimmäisen esteen.

Loppuverkat ja hevoset talliin. Loimitin Pollen ja vein sen tarhaan. Piha oli ihan jäässä ja sai keskittyä koko ajan, että pysyisi edes pystyssä. Oli kiva tunti ja mukava mennä Pollella taas. 
Koska te olett viimeksi hypänneet?

2 kommenttia:

  1. Sä et tiedäkkään miten paljon sua ihailen! Sä osaat kyllä ratsastaa vaikeitakin hevosia niin hyvin :)

    VastaaPoista