sunnuntai 3. toukokuuta 2015

#99 Siirilässä estetunnilla ja paljon kuvia

Kävin helmikuussa Siirilän tallilla estetunnilla ensimmäisen kerran ja keskiviikona olin uudestaan. Ajattelin, että olisi kiva päästä ennen kisoja vielä hyppäämään rataa. Kisoista tulossa myös postausta myöhemmin. Mentiin tallille Essin kanssa hyvissä ajoin, mutta kummankaan ei tarvinnut laittaa hevosta, kun ne olivat valmiiksi tunnilla. Katsottiin siinä hetken edellistä tuntia kun tajusin, että unohdin rahat kotiin. Onneksi sain maksaa myöhemmin ja hoidinkin asian jo.

Olin toivonut tunnille Luka nimistä puoliveristä, koska Essi sanoi, että se näyttää sellaiselta hevoselta josta voisin tykätä. Ja oikeassa oli. Luka oli n. 170 cm korkea musta tai tosi tummanruskea puoliverinen, jolla oli pitkät jalat ja ehkä vähän lyhyt runko. Aloitettiin verryttely kävelemällä hetki vapain ohjin ja sitten lyhyinkin. Luka vaikutti käynnissä hitaalta, mutta muissa askellajeissa oli reippaampi. Tein käynnissä pari volttia ja vain vähän tutustuin hevoseen. Alettiin ravaamaan kumpaankin suuntaan ja kääntelin ymypyröille. Lukan perusravi oli sopiva, mutta siitä sitä oli vaikea saada enää reippaampaan raviin. Se tuntui ravissakin kivalta. Laukattiin toiseen suuntaan oman mielen mukaan joten laukkasin aika pitkät pätkät kerralla. Muutaman ympyrän tein ja muistaakseni koitin vähän keventää istuntaa ainakin paikoittain.
Aloitettiin radan ensimmäisestä esteestä hyppääminen. Tultiin pieni keltasininen pysty oikeassa kierroksessa. Sillä kävi sitten niin, kuin yleensä mulle käy. Mokaan ensimmäisen esteen tunnilla. Luka lähti ennemmin hyppyyn kuin ajattelin ja jäin täydellisesti jälkeen. Jotenkin tyypillistä, että aina ensimmäinen hyppy menee pieleen. Tultiin sama toisen kerran varmaan vähän korkeampana kuin äsken ja muistin pitää kantapäät alhaalla ja painon jalustimella ja pääsin mukaan.

Lisättiin rataan seuraava este, eli ykkösen jälkeen tiukka käännös vasemmalle ja toinen pysty. Nyt kun ei ole videota niin vaikea kertoa, kun en muista enää yhtään mitään. Sitä taidettiin tulla kerran ja se sujui hyvin.

Sitten tultiin lisäksi vielä linjaa toisella pitkällä sivulla kahden esteen perään. Väliin meni kolme laukkaa juuri sopivasti. Jälkimmäinen este oli okseri. Paikat osuivat aika hyvin koko tunnin, mitä nyt pari huonoa paikkaa. Sitten tultiin ensin koko rataa vähän pienempänä, noin 60 cm ja siinä molemmin puolin. Radasta näette jonkin laisen piirroksen alta. Rata sujui muuten hyvin, mutta vitosesteelle kaarre oli aivan järjettömän tiukka ja käänsin vähän myöhään, että mentiin lähes tolppia päin. Luka onneksi kiltisti hyppäsi, vaikk itse mokasinkin.


Toinen rata oli muuten sama, mutta esteitä nostettiin hiukan niin, että ne olivat noin 70-80 cm. Nyt ne alkoivat tuntua ihan esteiltä, kun hevonen hyppäsi. Mietin vaan jälleen, että vienkö kättä tarpeeksi eteen. joissakin kuvissa tuntuu, että käsi on ihan sylissä vaikka este olisi isompikin. Mitä mieltä olette? Viimeinen rata sujui todella hyvin lukuunottamatta taas sitä vaikeaa kaarrosta, jossa jäin taas jälkeen. Tulin sen vielä radan jälkeen uudestaan.

Luka jatkoi vielä yhden tunnin, joten sittenkään ei tarvinnut laittaa sitä pois. Kunhan omat tavarat kasaan ja lähdettiin kotiin päin. Oli kiva käydä vielä hyppimässä ennen kisoja ja muutenkin taas pitkästä aikaa Siirilässä.

Oliko kuvia sopivasti?

4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs kivan näköiseltä hevoselta, tuota voisi olla mahtava koittaa :D Kuvia oli juuri sopiva määrä tekstiin nähden :) Mun mielestä toi käsi on tosiaan ehkä hiukan liian "sylissä", mutta en toki ole mikään ratsastuksenopettaja :D

    VastaaPoista
  2. Voi että tää näyttää kivalta! Tuo käsi riippuu niin paljon hevosesta, jos sulle ei sanota sulle siitä, älä lähde korjaamaan :)

    VastaaPoista