torstai 7. toukokuuta 2015

Koulutreeniä parhaimmalla

Tiistaina meillä oli taas valmennus kentällä. Pääsin menemään Fabella pitkästä aikaa. Menin sillä kyllä kisoissa, mutta muuten joulun jälkeen olen vain muutaman kerran mennyt. Fabe on ihan erilainen, kuin Simo, vaikka onkin suunnilleen saman kokoinen, joten vähän totuttelemista oli aluksi.

Verkassa Fabe oli varsinkin käynnissä todella hidas, käynti onkin sen kaikista vaikein askellaji. Tuntui, että joka askelta pitää pyytää erikseen, että heppa liikkuisi edes johonkin. Laukka ei kyllä pyörinyt yhtään mihinkään ja itse laukannostossa heitin taas ohjat pitkäksi ja nojauduin vahingossa eteen. Perusteellisen verryttelyn jälkeen alettiin tekemään tehtävää niin, että toiselle pitkälle sivulle tehtiin käynnissä kahden kirjaimen väli pohkeenväistöä. Sen jälkeen raviin ja voltti päätyyn. Toiselle puolelle oli loivakaarinen kiemuraura, joka ei kylläkään ollut kovin loiva. Fabe kääntyi hyvin kiemuralle ja sain sen ravaamaan jo vähän reippaammin. Pohkeenväistöissä vauhti sitten tyssäsi ihan täysin. Aluksi hevosesta oli vähän hankala saada väistöä irti. Kaula meinasi vaan taipua, eikä takapää siirtynyt mihinkään. Viimeiset väistöt alkoivat sujua paremmin, kun vauhti oli reippaampi.

Tehtiin muutamaa tehtävää K.N. spesiaalista, joista yksi oli tuo kiemuraura. Vaihdettiin tehtävää niin, että väistön jälkeen nostettiin laukka lyhyen sivun keskeltä ja tehtiin pääty-ympyrä. Sitten laukkalävistäjä ja ennen uralle tuloa raviin. Nyt laukka täytyi saada pyörimään ja Fabe oli vähän paremmin herännyt ja laukka olikin ympyrällä vähän parempi. Lävistäjällä se hidasti vauhtia ja punkasi vasemmalle. Sai tosissaan tehdä töitä, että laukka edes säilyi. Toinen kerta meni paremmin.
Laukattiin toiseen suuntaan K.N:nän tavalla, eli vasemmassa kierroksessa aloitettiin ravissa, sitten käännettiin radan poikki ja I:stä laukannosto. Sitten uraa seuraten päätyyn ja ympyrä. Ympyrän jälkeen tehtiin vielä lävistäjä ja uralloa suoraan laukasta käyntiin. Ensimmäinen kerta meni todella huonosti. Ravissa ei ollut tempoa ja laukannosto oli vetelä. Päätyyn pääsin sentään suht hyvin. Lävistäjä oli ihan hyvä ja sain käyntiin ihan muutaman raviaskeleen kautta.

Tehtiin sama tehtävä toisenkin kerran. Nyt näpäytin ravissa jo pari kertaa raipalla ja johan alkoi sujua. Laukanosto oli edelleen vähän huono, mutta laukka oli parempaa. Käyntiin siirtyminen sujui taas ihan hyvin.
Laukan jälkeen lähdettiin keventelemään ravia. Fabe oli mennyt jo ihan kivojakin pätkiä päädyssä kun ravasin odottaessa omaa vuoroa. Kun lähdin keventämään pelkäsin sen huononevan, mutta oikeastaan se meni lopuksikin ihan kivasti. Teimme muutaman pohkeenväistön vielä käynnissä toiseen suuntaan ja Fabe oli tosi hyvä kun vauhti oli hyvä. Se väisti nätisti ja myötäsi hyvin. Hoidettiin hevoset yötä varten niiden syödessä heiniä samalla. 


Menettekö te paljon pohkeenväistöä?

4 kommenttia:

 1. Te ootte ihana pari <3 ja nää kuvat on niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Äiti on selkeesti oppinu käyttämään mun kameraa ;)

   Poista
 2. Siistin näköistä sun ratsastus :) Itsekin olen innostunut hevosten väistättelystä :D

  VastaaPoista