perjantai 6. marraskuuta 2015

Viimeiset hypyt ennen kisoja

Kisatkin on jo kaukana takan, mutta kirjoittelen nyt ensin kisoja edeltävän päivän estetunnista. Ei mitään kauheaa rataa hypätty, koska seuraavana päivänä kuitenkin kaikki hepat menivät monta rataa, vaan jumpatiin lähinnä erilaisilla tehtävävillä.

Alkuverkoissa hetken ravailun jälkeen mentiin yhdessä nurkassa olevia kolmea ravipuomia. Ne oli asetettu kaarevasti, jotta hevoset saisivat vähän venyttääkkin ulkokylkeä. Kaapo meni aluksi siitä mistä pyysin, mutta kun se tajusi, että pääse helpommalla, jos vähän oikoo, alkoi se sitten oikomaan aika reilustikin. Mukavan reippaalla tuulella Kaapo vaikutti kuitenkin olevan.

Kunnon raviverryttelyn jälkeen laukkasimme vähän keskellä maneesia olevan puomin yli. Laukkaa sai vähän lyhentää, että pääsin pitkän sivun keskeltä kääntämään, mutta puomille paikka osui hyvin. Viimeksi kun menin Kaapolla laukkapuomia, se meni aika huonosti. Onneksi nyt sujui tosi hyvin. Menimme puomin molempiin suuntiin muutaman kerran.

Kuvia oli vähänlaisesti, mutta videota paljon.
Videolla näkyy ensimmäisenä tehtäva, jossa mennään ensin ravipuomit ja sen jälkeen laukannosto ja kolmen laukkapuomin sarja kaarevalla uralla. Vasemmassa kierroksessa mentiin ja puomit sujuivat aika hyvin. Kaapo ennakoi laukannostoja lähes aina ja sitten piti tehdä vielä pari raviaskelta, jos vaikka saisi nostettua itse sen laukan.

Vaihdoimme puomien jälkeen suuntaa ja reunimmaiset puomit laitettiin ihan pieniksi pystyiksi. En saanut aluksi tehtyä ihan kunnollista tietä, joten ensimmäiselle esteelle tuli pohjaan. Lisäksi Kaapo lähti kääntymään jo hypyn päällä, joten puomi putosi kahdella ensimmäisellä kerralla. Kolmannella yrityksellä tulikin sitten puolikas raviaskelkin, joten hypysyä tuli outo, vaikka puomi ylhäällä pysyikin. Tehtävään lisättiin vielä loppuun ravipuomit. Sen jälkeen alkoi sujumaan vähän paremmin ja tulin pidemmälle uraa pitkin, joten paikkakin osui paremmin.

Tulimme pari kertaa melkein samaa kaarevaa kuin viime estetunnilla, mutta toiseen suuntaan ja jälkimmäinen osa oli pikkuesteet. Pystyn ja pikkuesteen väliin tuli viisi laukkaa. Ensimmäisellä kierroksella Kaapo vaihtoi laukan ristilaukaksi ensimmäisen pikkuesteen päällä, mutta selvisimme silti puhtaasti. Sen jälkeen tulimme vielä muutaman kerran ihan onnistuneesti. 

Lopuksi tulimme muutaman kerran kaarevan toiseen suuntaan, mutta vain kahdella esteellä, joista jälkimmäinen oli okseri. Ensin kolme kertaa vähän pienemmillä esteillä ja sitten kaksi niin, että ensimmäinen este oli 75-80 cm. Välissä sai aika paljon pyytää eteenpäin, että pääsin tuleemaan neljällä laukalla, joka kuitenkin oli Kaapolle parempi kuin neljä. 

Tunti meni hyvin ja hyvällä mielellä lähdin kotiin ja seuraavana päivänä kisoihin. Myöhemmin postausta siitä, kuinka ne menivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti