maanantai 23. marraskuuta 2015

Viikon takaiset koulumestaruudet

Huh, nyt on taas kulunut viime postauksesta yli kaksi viikkoa ja kisoistakin viikko. Tämä postaus kuitenkin kertoo niistä kisoista, joten eiköhän mennä itse asiaan.
      1-tason kisat alkoivat vasta kymmeneltä, mutta koska menimme myös tallikisaluokan osallistujien vähäisen määrän vuoksi, lähdin tallille jo puoli kahdeksan aikaan. Silti aikaa oli liian vähän ja Kaapon sykeröistä tuli aika kamalan näköisiä. Sillä on sen verran paksu harja, että ei ihan näillä taidoilla siististi letitetty. Verkka alkoi jo kymmentä vaille yhdeksän ja itse kisa tasan yhdeksältä. Verkassa Kaapo kyttäsi molempia päätyjä aika lailla. Varsinkin katsomon pääty oli tosi pelottava. Siinä sitten ravasin molempiin suuntiin päätyjen kautta ja tein ympyröitä. Siinä samalla päädyt muuttuivat vähän vähemmän pelottaviksi. Kaapo oli pakoin todella jännittynyt ja kun pujottelin kartioita, oli kääntäminen vähän hankalaa. Etenkin viimeinen kaarre, kun pääty jo lähestyi.

Itse ratakin sujui jännittyneissä merkeissä, eikä radan jälkeen ollut erityisen hyvä fiilis. Onneksi videolla ei näytä ikinä niin kamalalta. Heti keskihalkaisijalla vähän kiemurtelua ja molemmilla lävistäjillä lähes unohdin tehdä temponlisäykset. Lisäksi katsoin kevennyksen aluksi väärin ja vaihdoin sen sitten useamman kerran. Laukkaosuus sujui tasaisesti. Lopputervehdyksessä pysähdys oli aika lailla vinossa, mutta monista virheistä huolimatta tuloksena jaettu 2. sija yhdessä viiden muun kilpailijan kanssa. 

Tässä Hevoshullu-luokassa on omasta mielestäni aika epätarkka arvostelu, koska radasta otetaan viisi osaa, esim istunta tai oikeat tiet ja niistä tähtiä yhdestä viiteen. Mutta toisaalta ei sitä varmaan olekaan tarkoitettu niin vakavaksi kilpailuksi.

Laittakaa videon laatu suurimmalle mahdolliselle, ellei se ole jo


Se meidän ns. pääluokka eli B-merkin kouluohjelma, joka oli samalla junioriseuramestaruus, alkoi vasta puolen päivän jälkeen, mutta ei siinä välissä silti ollut kovin paljon odotteluaikaa. Tai ainakin se tuntui lyhyeltä. 

Lähdin luokassa viimeisenä, joten verkan jälkeen odotteluaikaa oli hetki. Päästessäni uudelleen maneesiin tuomarien laskiessa edellisen pisteitä, jälleen ravailin päädyt. Kaapo oli vähän rennompi kuin ekassa luokassa. Olikin sitten ilmeisesti ihan hyvä mennä se alkuun, ettei olisi ihan uusi tilanne kuitenkaan.Rata näyttää videolla paremmalta, kuin miltä se tuntui. Ravitemponlisäyksessä kuskilla oli ongelmia pysyä penkissä kiinni, Kaapon ravi on normaalistikin vaikea istua. Pohkeenväistö vasemmalle alkoi hyvin, mutta huononi vähän loppua kohti. Oikealle se taas oli alusta alkaen huono. Oikea laukka sujui aika tasaisesti, käyntinostokin ihan ok. Vasen laukannosto ei sitten taas ollut niin hyvä, miten voi ravista laukannosto olla niin vaikeaa. Lävistäjä, jossa tuli samalla temponlisäys laukassa, meni muuten hyvin, mutta siirtyminen tuli liian ajoissa. Ei sillä radalla ihan mestaruuksia voitettu, vaikka pronssista uupuikin vain 2,5 pistettä. Tuloksena siis 134,5/230 ja prosentteja 58,478%. Luokassa kahdeksas yhdestätoista ratsukosta, Sekä mestaruudessa 5. sija. Oli kiva päästä taas pitkästä aikaa kouluakin kisaamaan. Kaapo oli hieno ja rauhallinen kuin mikä, kuin kokenut kisakonkari, vaikka onkin vasta 5 vuotias. Jos vaikka otettaisiin seuraavista kisoista tavoitteeksi 60%.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti