maanantai 20. heinäkuuta 2015

Perusrataa ja uusintaa tunnilla

Menin perjantaina irtoestetunnille, jolla hyppäsin Tupsulla. Tunnilla hyppäsimme ensin yksittäisiä tehtäviä ja sitten niistä muodostettua rataa. Lopuksi harjoittelimme myös uusintaa. Ihan aluksi menimme ravissa kahdella puomilla pitkää kaarevaa linjaa. Pian tehtävää vaihdettiin niin, että ensimmäisen puomin jälkeen nostettiin laukka. Puomeille paikat sopivat aika hyvin ja linja onnistui kivasti. Tupsu oli tapansa mukaan reippaalla tuulella.
Suunta vaihdettiin oikealle ja kaarevan ensimmäinen nostettiin aluksi pieneksi ristikoksi. Seuraavalla kierroksella myös toinen puomi nostettiin. Viimeisellä kerralla kun tulimme tätä tehtävää, molemmat esteet olivat pystyjä. Linjasta on vain kuvia, joten en muista yhtään miten se meni.
     Seuraavaksi hyppäsimme porttia muutaman kerran. Ensin Tupsu lähti kääntymään vähän aikaisin ja en itse nähnyt suoraa linjaa esteen yli, joten tiestä tuli vähän vino ja siksi hyppykin meni huonosti. Toinen hyppy, joka näkyy videollakin, meni paremmin.
Viimeinen tehtävät ennen rataa, oli 6 laukan pysty-okseri linja. Sitä tulimme muutaman kerran, eikä tullut mitään isompia ongelmia.Rata alkoi portilla, jonka jälkeen käännyttiin oikealle. Sitten pinkki pysty lävistäjällä ja juuri hypättu linja. Video alkaa vasta linjan toiselta esteeltä. Sitten käännettiin kavaleteistä rakennettu okseri ja viimeisenä aluksi tultu kaareva linja. Alkurata sujui ihan hyvin, toiselle okserilla vähän pohjaan ja sen jälkeen laukanvaihto jäi vähän viime tippaan. Siitä huolimatta viimeiset kaksi estettä tulivat hyvin.

Uusinnan esteet olivat 1, 2, 4, 5 ja 7. Piti tehdä pienemmät tiet tai sitten ratsastaa vaan selvästi reippaampaa laukkaa. Olin viimeisenä vuorossa, joten katsoin vähän mitä muut tekevät. Kaiki tekivät pienet tiet, pienemmät kuin mitä ajattelin. Tein sitten itsekkin ne melkeimpä pienimmät tiet. Ykköseltä tuli heti pohjaan ja pudotus. Tupsu jäi väärään laukkaan, mitä en ehtinyt korjata kun hätiköin vähän vain pieniä teitä. Tupsu luuli hetken aikaa, että hyppäämme okserin, mutta kääntyi kuitenkin oikealle esteelle, jolle kuitenkin tuli huono tie. Sitten se vaihtoi laukan uuteen suuntaan vääräksi. En saanut käännettyä ihan pienintä mahdollista tietä. Sitten okseri ja väärässä laukassa eteneminen jatkui aina seuraavalle okserilla asti, jolla suunta vaihtui. Viimeinen kaarre ja este olivat radan ainoat hyvät kohdat ja muuten menikin sitten aika kehnosti.
4 kommenttia:

 1. hitsi vie sä näytät pitkältä! mahtaa olla mukavaa kun on noin pitkät sääret.. ;) kelpais myös tämmöselle 167cm lyhyelle tappijalalle. :D ratsastat tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Haha, varsinkin vähän pienemmän hevosen selässä näytän jättiläiseltä :D Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :) Paljonko Alavuden viikonloppuleiri muuten maksoi? Olen ollut siellä ainoastaan kesäleireillä, mutta viikonloppuleiri Houkuttais kovasti jos hinta ei olisi paha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En tarkkaan muista hintaa, mutta taisi yli 300€ olla.

   Poista