keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Leiri - Päivä 3: Ilman satulaa ja valokuvausta

Alkuleiri kului nopeasti ja äkkiä oli jo puoliväli eli keskiviikko. Aamupäivällä menin vähän tutummalla hepalla, Simolla. Päästiin menemään kentällä ja tunnin aiheena oli viisikaarinen kiemura-ura. Kenttä on sen verran iso, että siellä mahtui tekemään hyvin enemmänkin kaaria.Verkkasimme aluksi ravissa ympyröillä ja sen jälkeen laukassa. Laukan aikana ympyrön jälkimmäinen puolikas asetettiin ulospäin. Sain neuvoksi kuitenkin ennen siirtymää raviin asettaa vähän normaaliin suuntaan ja laskea kättä alas, että Simo ei siirtymässä heittäisi päätä kovin ylös, kuten se yleensä tekee, ja ettei siirtymästä tulisi ihan niin epätasainen.

Verkan jälkeen aloitimme viisikaarisen tekemisen. Ensimmäinen kaari oli vasemmalle. Kaarien välissä piti muistaa suoristaa huolellisesti ja asettaa sen jälkeen uuteen suuntaan. Simo oli reippaalla tuulella ja se kuunteli kuuliaisesti jokaisen pienenkin apuni. Vaihdoimme suuntaa ja tulimme kiemuraa myös toisesta suunnasta.

Lopuksi laukkasimme vielä ymypyröillä vasta-asetellen. Tunti sujui aika tasaisesti, ei huonosti, muttei erityisen hyvinkään, mutta olen ihan tyytyväinen. Oli kiva mennä leirillä Simollakin, jolla olen talvella ja keväällä aika paljon mennyt.Teoriassa otimme muutaman hevosen ja nypimme niiden harjan ja Imbu myös klipattiin. Muita hevosia olivat Vertti ja Nipa. Vertin harja oli niin paksu, että sitä ilmeisesti lyhennettiin myös saksilla, koska nyppininen olisi voinut olla vaikeaa. Menimme tavallaan 3-4 ryhmiin hevosta kohden. Pääsin nyppimään Nipan harjaa ja alkusähellyksen jälkeen se alkoi sujua aika hyvin. Kanssani nyppimässä olivat myös Mira ja Johanna. Klippasin myös pienen osan Imbun kyljestä. Nipan harjan nyppiminen jäi päivällä vähän kesken, joten kysyin saisinko tehdä sen illalla loppuun, kun oli varusteiden putsauksen aika. Fabe ei ollut tunneilla, joten mulla ei ollut varusteita pestävänä.
Iltapäivällä oli vuorossa leirin ensimmäinen ilman satulaa tunti, jonka menin Tupsulla. On aina kiva mennä vähän rennommin, eikä ole niin kauheasti väliä. Ihan heti ei leikitty mitään leikkejä, vaan kävelimme ja ravasimme ympäri kenttää ja ymypröillä. Tupsu on aika kiireinen ravissa, joten siellä oli välillä aika epämukavaa istua, jos vauhti oli liian kova. Asiaa ei parantanut se, että pitkän tauon jälkeen ratsastettuani, sisäreiteni olivat kipeät. Laukka otettiin myös ymypyröillä, ja vaikka Tupsulla on iso laukka, siellä oli huomattavasti mukavampi istua, kuin ravissa. Laukan jälkeen ilmeisesti ainakin kuvien perusteella nostettiin sisempi käsi ylös, en kyllä itse yhtään muistanut.
Tunnilla leikittiin aika perinteisiä ratsastusleikkejä, kuten Talli palaa. Toinen leikki oli Etana ja raketti, joka kulkee useammalla eri nimellä. Siinä siis tehdään parit, joista toinen menee toiselle puolelle kenttää ja toinen toiselle. Ratsukot etenevät samassa askellajissa, toinen mahdollisimman hitaasti ja toinen nopeasti tavoitteenaan saada toinen kiinni. Se pari, jolla kului vähiten matkaa päästä samaan kohtaan, voitttaa. Minä ja Tupsu saimme pariksemme Iinan ja Pollen. Minun oli tarkoitus mennä hitaasti, mutta Tupsulla ei ole erityisen säädeltävä laukka. Vähän nauratti, kun saavutimme Tupsun kanssa koko ajan vai Pollea. Lopuksi vaihdoimme rooleja ja Tupsu kaasutti Pollen kiinni. Harmi, että kukaan ei hoksannut laskea, montako kierrosta tähän meni.


Lopuksi hyppäsimme muutamaan kertaa pienen kavaletin. Hypyt tulivat hyvin ja paikkakin osui molemmilla kerroilla.


Illalla sain Nipan harjan siistittyä loppuun ja siitä oikeastaan tuli ihan kiva. Annika käski Roosan ja minun mennä ottamaan muutama kuva Nipasta, kun se nyt oli siistin näköinen. Olin ihan innoissaan, kun joku ihan oikeasti pyytää mua kuvaamaan muutakin kuin tunteja. Muutama ihan onnistunut kuva tuli ja Nipa osasi olla nätisti korvat hörössä.


Oma suosikkini ♥


Tulimme takaisin talliin ja sitten saimme mennä ottamaan vielä Röllistäkin kuvia. Rölli oli astetta hankalampi tapaus, koska suurimman osan ajasta se näytti elämäänsä kyllästyneeltä. Pääkuvia tuli pari kivaa, mutta rakennekuvia ei niinkään.

"Miks te raahasitte mut tänne tielle seisomaan?"Viimeinen kuvauskohteemme oli Tupsu, jonka raahasimme myöskin tielle seisomaan. Aurinko oli jo vähän laskemassa, joten kuvissa on omasta mielestäni kiva valo. Tupsu saatiin sopivasti toiselta puolelta klipattua, toinen puoli oli vielä seuraavaan päivään asti karvainen. Tupsua ei meinnaut aluksi kiinnostaa, mutta ainakin se pysyi paikallaan, vaikka Roosa kävelikin ketjunarun päässä kauemmas siitä! Kyllä ne korvatkin saatiin nätisti, kun joku oli paukuttamassa metallista postilaatikon kantta. Tupsua ei hetkauta mikään!


Suosikkikuvasi?

2 kommenttia:

  1. Todella kivan värinen tämä Simo?(ensimmäisen kuvan hevonen)! :) Pakko sanoa, että todella hienoja kuvia oot saanu napattua :) Muutenkin vaikuttaa oikein kivalta leiriltä näiden muutamien postausten perusteella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simolla on varsinkin kivat merkit. Talvella koulukisoissa valkoinen huopa ja sukat näyttivät ihan pinteleiltä :D

      Poista