tiistai 14. heinäkuuta 2015

Onnistunut estetunti

Julkaisen nyt tässä välissä postauksen estetunnista Siirilässä. Viimeisen leiripäivän kisoista tulee sitten myöhemmin. Olin viime viikon keskiviikkona taas pitkästä aikaa Siirilässä ja olin estetunnilla Kaapolla. Tarkoitus oli mennä vielä torstaina koulua, mutta kenttä ei ihan kestänyt niin kovaa sadetta mitä silloin oli.

Tehtiin aika lyhyt ja simppeli verkka, ilman mitään tehtävää, ravissa ja laukassa. Aluksi ravattiin vain ympäri kenttää ja tein jotain ympyröitä päätyihin. Kaapolla oli tosi kiva ravi. Huomasin itse ja opettaja myös sanoi siitä, eli ravissa ohjat jäi vähän löysäksi kuten yleensäkin meinaan jättää ja ne roikkuivat vähän. Tiukat ohjat siis, ei mitään pyykkinaruja.
      Vasemmassa kierroksessa otimme myös laukkaa ja laukkasin kaksi pidempää pätkää ja tein ympyröitä. Kaapon laukka oli myös mukavaa, vaikka olikin todella matkaa voittava.

Kaikki kuvat © Jenni Pekkanen


Videoista kiitos, Nea Keskiselle

Verkan jälkeen vaihdettiin suunta ja hypättiin pientä kentän keskellä olevaa pystyä muutamaan kertaan. Molemmat hypyt menivät hyvin ja paikka osui kohdalleen. Pelkäsin mokaavani ensimmäisen hypyn, kuten jostain syystä melkein aina, mutta kun paikka sopi ja tiesin koska Kaapo hyppää ja muistin pitää painon jalustimilla, pääsin hyvin mukaan.


Seuraavaksi hyppäsimme linjaa kahdelta innarilta okserille. Väli oli Kaapolla neljä laukkaa, kunhan näin pienemmillä esteillä pyysi vähän eteen. Ensimmäisellä yrityksellä en kuitenkaan tehnyt mitään,en tiedä miksi, joten väli jäin pitkäksi. Kaapo hyppäsi kaukaa ja kompastui vähän. Toisella kierroksella muistin sitten ratsastaakkin ja linjasta tuli parempi. Sen jälkeen vaihdoimme tehtävää niin, että innareilta käännettiinkin kaarevasti kapealle muurille. Tämän linja olikin lyhyt neljä ja en taaskaan muistanut ratsastaa tarpeeksi huolellisesti, joten muurille tuli vähän lähelle.

Viimeisenä tehtävänä ennen rataa tulimme pitkällä sivulla olevaa lankun ja sarjan linjaa. Sarjassa oli okseri ja pysty ja väliin meni yksi askel. Lankulta sarjalle oli hyvä kolme laukkaa, kunhan laukka ei päässyt tarpeeksi pitkäksi. Linja meni aika hyvin.

Sitten hyppäsimme rataa. Ensimmäisellä kerralla vähän pienempää ja toisella kaikki sitten omalla korkeudella. Rata alkoi innareiden ja okserin linjalla. Sen jälkeen yksittäinen pysty, innarit uudestaan ja niiltä linja muurille. Sitten lankku ja sarja ja yksittäinen pysty toiseen suuntaan. Radan viimeinen este oli muuri toiseen suuntaan. Ensimmäisellä radalla alussa olisi ollut parannettavaa, mutta loppu sujui paremmin. olisi ollut paljon parantamista. Innarit ja okseri oli ihan ok, mutta sen jälkeen en saanut laukkaa vaihdettua tarpeeksi nopeasti ja laukka jäi hitaaksi ja pyöri vähän paikallaan. Sen seurauksena pystylle tuli vaivalloinen hyppy. Muurilla Kaapo kolautti ja puomi putosi. Sanna korosti sitä, että kun pitää kädellä vähän vastaan, Kaapo hyppää korkeampia ja parempia hyppyjä. Lankulle aavistuksen kaukaa, mutta Kaapon on helppo antaa hypätä kaukaa, koska se ei tuota sille ongelmia. Sarjalle kuitenkin hyvä etäisyys. Pystylle pohjaan ja kun pidin kädellä vastaan hypystä tuli iso ja ylöspäin suuntautunut. Esteen jälkeen reitin korjaus ja matka jatkuu muurille, joka tuli hyvin.Viimeiselle radalle esteet nostettiin arviolta 70-80 cm. Tämän kokoisilla esteillä alkaa oikeasti vasta tuntua esteratsastukselta, 60 cm on vähän tylsää ja rutiinia, ehkä tiedostamattani en jaksa panostaa ja keskittyä niin paljoa pienemmillä. Rata sujui kokonaisuudessaan tosi hyvin, mikä varmasti näkyi leveässä hymyssäni. Vaikka kolmosesteelle tuli pudotus niin se ei paljoa haitannut. Varsinkin kahdelle viimeiselle esteelle tuli tosi kivat hypyt. Lopuksi kaikki tulivat vielä jonkin radan kohdan uudestaan. Tulin ensimmäisen linjan ja keltaisen pystyn, koska pystylle tuli pudotus. Nyt se sujui älyttömän hyvin.


Kaapo oli juuri mun tyylinen hevonen, iso laukka, eikä tarvitse koko aikaa olla pyytämässä eteenpäin. Sen hypyissä oli helppo olla ja paikat sai hyvin kohdalleen. Varmasti yksi kivoimmista hevosista, joilla olen koskaan ratsastanut.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen heppa, vaikka joidenkin kuvien perusteella hyppytyyli onkin hiukan omalaatuinen :D Todella kiva postaus ja hienoja kuvia + kivat videot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä vähän erilainen tyyli, mutta ihan mukava heppa se oli :)

      Poista