sunnuntai 19. lokakuuta 2014

#11 Kooste ratsastusharrastukseni koko ajalta

Moi!
Mietin tässä, että siitä on jo aika kauan kun aloitin ratsastuksen. 7 vuotta. Ja varmasti vielä ainakin 60 edessä, riippuu kuinka vanhaksi meinaan elää. :D Löysin pari vanhaa kuvaa vuosilta 2008 ja 2010. Kaikilta muilta vuosilta paitsi 2007 ja 2009 onkin kuvia tallessa, kun istun hevosen selässä, joten teenkin nyt kosteen koko ajasta kun olen ratsastusta harrastanut.

Vuonna 2007 syksyllä aloitin ratsastuksen Cavallossa, samalla tallilla missä nykyäänkin käyn. Ensimmäiselle tunnille sain Rokin, nykyään 25-vuotiaan new forest-poniruunan. Muistan kuinka seisoin kentän aitojen ulkopuolella ja ratsastuksenopettajani kysyi, että kenellä haluaisin mennä. Silloin tallilla vielä oli systeeminä, että tunnille oli laitettu hevoset, jotka tulevat ja niitä sitten huudesttiin kilpaa ainakin talutustunneilla. Tupsu (tinker) oli aina suosikki, eikä kukaan halunnut mennä Kompa-shettiksellä.
     Tältä vuodelta tosiaan ei kuvia tallella ainakaan ole, mutta empä siellä selässä varmasti paljon mitään tehnytkään, muuta kun vähän ohjasin ja siirsin hevosen käynnistä raviin ja takaisin taluttajan avustuksella.

Aika paljon samoilla raiteille mentiin vuonna 2008, mutta ehkä sitten jo vähän kumminkin tiesin jotain enemmän kuin edellisenä vuonna. Mulle on kerrottu, että olin todella arka hoitamaan hevosia, mitä en kyllä meinannut uskoa, koska en kyllä muistanut yhtään sellaista.
    Nyt sitten löytyy jo kuvakin, Tupsulla olen päässyt. Nykyään talutan itse pienempiä, joten hauska katsoa kuvia, joissa meen taluttajan kanssa. :D

Keväällä 2008. Kyllä on vähän kännykänkamerankin laatu muuttunut 
Sitten ei löydykkään kuvia vuodelta 2009, mutta kerron lyhyesti. Edelleen jatkoin talutuksessa, mutta joulun aikoihin menin ilman satulaa ensimmäistä kertaa Rokilla. Äiti talutti silloin.

Vuonna 2010 keväällä taluttajia ei ollut tarpeeksi, joten menin sitten ensimmäistä kertaa ilman taluttajaa Rölli-ponilla, joka on welsh poni muistaakseni, mutta kyllä siinä vähän arabiakin on, joka näkyy selkeästi ulkonäöstä.
    Kesällä kävin kurssilla, jossa opeteltiin laukkaamaan. Ratsastin puoliverisellä Imbulla, joka on melko reipas ja oonkin miettinyt näin jälkikäteen, että mitenkäs mä sillä laukkaamaan opettelin. :D
    Syksyllä sitten aloitin ryhmässä, jossa mentiin ilman taluttajaa. Aika pian siitä hyppäsin ekaa kertaa esteitä Vertillä, voikolla torinhevosella. Jännitin ihan hirveästi, mutta jo silloin tajusin, että kyllä ne esteet on mun laji. Hauska, kun pitkän aikaa ennen jokaista hyppyä jännitin hirveästi, mutta rakastin silti hyppäämistä.

Lokakuussa 2010
Sitten kesällä 2011 meninkin leirille ja joka kesä sen jälkeen. Leirillä leirikisojen jälkeen sain ensimmäisen ruusukkeeni, Emmalla. Ratana oli tehtävärata, joka saatiin ite suunnitella. Joka joukkueessa oli kolme jäsentä, mutta ei mennyt tasan, joten ratsastin radan kaksi kertaa, jotta joka joukkueelle tuli saman verran suorituksia. Voitettin se kilpailu.
     Syksyllä sitten uskaltauduin jo ihan oikeisiin tallikisoihin hyvin tuloksin, tosin huonolla ratsastuksella... Estekisoista luokasta jossa sai itse valita korkeuden 40/60/80cm neljäs sija Röllillä. Sijoitus tosin johtui siitä, että en saanut ohjattua esteen jälkeen ja mentiinkin yhden esteen sisäpuolelta, vaikka tarkoitus oli kiertää ulkopuolelta. Koulukisoista Vertillä jaettu ensimmäinen sija.

Estekisat syksy 2011
Sitten vaihtuikin aika lailla ponit hevosiin vuonna 2012 ja menin leirillä ekaa kertaa Nipalla, josta tulikin sitten leirihoitohevoseni ja uusi lemppari. Ei meinannut silloin vielä oikein pysyä hevonen käsissä ja aikamoisella vauhdilla välillä kaahattiin ympäri maneesia. Talvella menin välillä minta kertaa peräkkäin Nipalla. Ennätys taisi olla jotain 6 tai 7.
    Sinä vuonna ei kai mitään kovin merkittävää tapahtunut, pari sijoitusta tallikisoista sain ja Pandallakin ensimmäsitä kertaa talvella menin. Alla olevassa kuvassa Emmalla hyppämäni este oli silloin tovi korkea ja toi kuva pitkään lemppariratsatsuskuva.


Sitten vuonna 2013 löytyykin enemmän kuvia, kun äiti alkoi kuvaamaan enemmän ja pääsin itekkin enemmän valokuvauksen makuun. Siksi mm leiriltä onkin jo kuvia,
     Syksyllä tallilla oli hetken aikaa Topi-niminen aika vaikea puoliverinen. Tykkäsin siitä tosi paljon ja oli harmi, että se oli liian vaikea ratsastuskoulukäyttöön ja myytiin. Tein Nipalle sukupostin avulla paperista sukutaulua, joka jäi kesken, koska ylöspäin mentäessä sitä piti leventää tosi paljon. Löysin suvusta mm Eclipsen, joka onkin jo melko tunnettu hevonen. Marraskussa alkoivat talent-kouluvalmennukset, joiden avulla oon kehittynyt hurjasti vajaan vuoden aikana. Samaan aikaan ratsastin ekoissa seurakisoissani, luokassa jossa oli peräti 4 osallistujaa ja puhtaalla radalla sai ruusukkeen.

Leiri kesältä 2013. Nykyään ainakin ohjat pysyy paremmin tuntumalla...
Sitten päästäänkin tähän vuoteen: 2014. Mistähän sitä aloittaisi. Käytiin hevosmessuilla, ratsastin tähän mennessä kaksi parasta koulurataa joista toisesta voitto tallikisoissa ja toisesta 4. seurakisoissa. Muuten olisi sijoittunut, mutta yksi osallistuja perui ja sijoittuneiden määrä laski yhdellä.
    Valmennukset jatkuvat, oltiin Talent-porukan kanssa Myrkyssä viikonloppuleirillä ja oon ottanut kuvia raveista ja Miljoona hevosesta. Jatkossa tulossa Horse Show ja parit kisat vielä. 


Siinä lyhennetysti seitsemän vuotta, toivottavasti tulevaisuudessa luku onkin jo kaksinumeroinen. :) Ensi postaukseen!

~jossu

Kauanko te olette harrastaneet ratsastusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti