lauantai 31. lokakuuta 2015

Valmennus ja maastolaukkaa

Tällä viikolla on tullut rasastettua ennätysmäärä, valmennus ja tunti, sekä tänään estekisat, joista postausta vähän myöhemmin, sekä torstai, jolloin pääsin maastossa vähän kokeilemaan kaverini hevosta.

Parin viikon päästä on tulossa seurani koulumestaruudet, joten valmennuksessa harjoiteltiin sen radan juttuja. Verkan jälkeen rupesimme tekemään pohkeenväistöjä uralla, joita tulee radassa molempiin suuntiin. Oikeassa kierroksessa väistöt menivät ihan hyvin, mutta vasempaan se ei ollutkaan ihan niin helppoa. Kaapo meni ihan mutkalle, enkä meinnanut saada sitä väistettyä ollenkaan. Tuo on itsellenikin vaikeampi suunta, eikä se ainakaan helpottanut asiaa. Pari pätkää meni vähän paremmin, mutta olisi kyllä kiva jos ennen kisoja ne rupeasivat sujumaan.Radalla on myös aika monta ravivolttia, joten niitäkin luonnollisesti teimme paljon. Käänsimme C:stä keskihalkaisijalla ja maneesin keskeltä voltti vasemmalle. Tämä voltti onnistui hyvin ja Kaapo olikin näin päin vetreämpi. Pääsin hyvin takaisin keskihalkaisijalle, jonka jälkeen kännettiin oikealle ja tehtiin pitkän sivun keskeltä voltti, joka oli vähä vaikeampi.

Tämän jälkeen teimme radan laukkaosuuksia, ensiksi vasemmalle. Laukka nostetaan ravista pääty-ympyrän aikan I:stä ja ympyrän jälkeen laukataan vielä lävistäjä, jossa tulee askeleenpidennys. Kaapo oli innoissaan laukkaamisesta, joten se meinasi ottaa vähän varaslähtöjä. Askeleepidennys sujui hyvin ja pääsin laukkaamaan ihan loppuun asti.

Oikean kierroksen laukannosto tehdään käynnissä päädystä ja sen jälkeen laukataan keskiympyrä ja lävistäjä. Kaapo nostaa tosi hienosti laukan käynnistä, joten nostosta tuli hyvä. Ympyrän jälkeen päädyssä laukka vähän hiipui, mutta muuten se meni hyvin.

Nyt kun näitä kuvia ja videoita katsoo, huomaa kuinka löysä ohja mulla on. Sitä saisi kiristää vaikka kuinka. Nyt onneksi kun sen itsekkin huomaa, niin sen saa helposti korjattua ja nyt sen jälkeen olen ottanut normaalia lyhyemmän ohjan ja se on ollut huomattavasti parempi.

Tosiaan maastoon pääsin muutaman pätkän kokeilemaan kaverini hevosta Lanttua, joka on aika pieni eestinhevonen. Oli hauska päästä välillä vaan laukkailemaan, vaikka olikin kumpparit jalassa. Toivottavasti saatte pimeästä videosta jotain selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti