sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kisoihin treenailua

Nyt en olekkaan hetkeen kirjoittanut ihan tunnista postausta. Viikolla oli tullut kutsu talliestekisoihin ja ilmoitin itseni niihin Kaapolla 70-80 cm luokkaan. Ratana toimii ilmeisesti sama Hevoshullu -rata, jonka olen nyt neljään kertaan hypännyt kisoissa. Ei ainakaan pitäisi unohtaa.

Perjantaina tosiaan pääsin sitten tunnille hyppäämään. Meillä oli jo edellisellä viikolla esteitä, mutta koska aikaa oli aikaisetettu tunnilla, joku saattoi tulla vähän myöhässä ja mennä vasta seuraavalle tunnille... Ratsunani tällä estetunnilla oli jälleen Kaapo, kun sillä kisoihinkin menen. Alkuverkassa menimme ravissa maneesin keskellä keskihalkaisijan suuntaisesti olevan puomin yli ja siitä aina käännettiin vuorotellen eri suuntiin. Kaapolla oli normaalia enemmän virtaa ja se ravasi todella reippaasti, välillä sai vähän hidastaakkin. Hetken päästä nostettiin aina puomin jälkeen laukka ja laukattiin päätyyn asti. Laukassakin Kaapo liikkui kivan reippaasti, mutta laukkaa pysty kuitenkin säätelemään. 

Pian tultiin kaikki yksitellen pariin kertaan puomi laukassa molempiin suuntiin. Viime kerralla mulla ja Kaapolla oli laukkapuomin kanssa vähän ongelmia, mutta nyt se meni tosi hyvin. Askel sopi ja vauhti oli hyvä. Hyppäsimme alkuun myös pariin kertaan ristikon pitkällä lähestymisellä. Itse tunnin tehtävän aloitimme kahden esteen tehtävällä esteiden ollessa tosi pieniä. Ensimmäiselle esteelle käännettiin tavallaan takaisin päin lyhyen sivun keskipisteen jälkeen. Siitä vaihdettiin suuntaa ja sama toiseen suuntaan. Monesti jouduin vähän lyhentämään laukkaa, että askel sopii, mutta mieluummin se yksi lisäaskel kun jättihyppy, varsinkin tiukasta kaarteesta ja näin pienillä esteillä.

Tehtävään lisättiin vielä okseri, jonka etuosa oli ristikkona. Sille käännettiin kakkoselta kaarevasti. Väliin meni neljä tai viisi laukkaa, mutta Kaapolla isolaukkaisena se ei sitten ollutkaan ihan yksinkertasta. Laukka oli vähän pientä kun tulimme linjalle, joten väli oli sitten neljä ja puoli laukkaa. Okseri tuli tosi nopeasti eteen ja en ehtinyt päättää, että hyppäämmekö nyt vai vasta seuraavalla, joten sille tuli vähän hassu hyppy.

Esteet nostettiin n. 80 cm, mutta okseri oli vähän matalampi, koska takapuomilla ei ollut tolppia vaan sokeripalat, joita ei saa kovin korkeiksi. Mentiin rata kaksi kertaa ja se sujui molemmilla kerroilla tosi hyvin. Linjalle tuli nyt neljä laukkaa, kun esteet olivat vähän isompi ja Kaapo laukkasi enemmän eteen.Tunti meni kokonaisuudessaan tosi kivasti ja tuntui, että kaikki jutut oikeastaan onnistuivat. Nyt sitten vaan hyvällä mielellä jatketaan ensi viikon kouluvalmennukseen ja estetunnilla ja sitten viikonloppuna viel kisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti