maanantai 28. syyskuuta 2015

Kuutamo


Verikuu oli ja meni ja en jaksanut herätä keskellä yötä sitä katsomaan tai kuvaamaan. Tänään olin kuitenkin ulkona vähän myöhemmin, kun kuu jo näkyi taivaalla. Olihan sitä pakko hakea sisältä kamera ja otin kameranjalankin käyttöön. Näin ISOn pystyi laskea ihan pieneksi ilman, että kuva heilahtaa. Ensimmäiset kuvat eivät ihan onnistuneet, mutta ihan kiva kuva tuli yrityksen ja erehdyksen kautta. Säästin huonotkin kuvat, että voisin kirjoittaa jonkinlaisen postauksenkin aiheesta. 
Mitä mieltä olette tälläisistä postauksista?


ISO-arvo: 6400
Suljinaika: 1/80

Säätämättä mitään asetuksia edellisestä kuvauskerrasta otin yhden kuvan kokeeksi. Kuten näkyy sen laatu ei ole päätä huimaava. Kuu on kirkas ja epätarkka ja näyttää lähinnä katulampulta. Puun oksat tulevat sen eteen ja kuva on aivan kauhea.


ISO-arvo: 6400
Suljinaika: 1/400

Aloin muuttamaan kohteesta vähemmän katulampun näköistä möhkälettä lyhentämällä suljinaikaa. ISO-arvo oli edelleen sama 6400 aivan liian iso, jota käytän vain maneesissa tai pimeässä liikkuvi kohteita (kuten hevosia) kuvatessa.


ISO-arvo: 6400
Suljinaika: 1/8000

Pienensin suljinaikaa lisää, kunnes kuusta alkoi erottuakin jotain. Edelleen kuitenkin oksat edessä.


ISO-arvo: 400
Suljinaika: 1/5000

Tässä vaiheessa keksin jopa siirtää vähän jalustaa, jotta kuu näkyy kokonaan. Laskin myös ISO-arvoa rankasti, mutta sitten kuusta tulikin vähän liian pimeä. Suljinaikaa isommaksi ja uusi yritys.


ISO-arvo: 400
Suljinaika: 1/1600

Lopulta kuva onnistui halutulla tavalla ja näytti ihan kivalta. ISO-arvo olisi varmaan voinut olla vieläkin pienempi, mutta ihan kiva se on näinkin. Sitten sisälle ja kuvat koneelle. Valitsin niistä yhden hyvän ja säädin sitä vähän lightroomilla ja alla on lopullinen kuva.

4 kommenttia:

  1. Wua millaisen kuvan olet saanut otettua! Itsekin kuvasin tuota "verikuuta", mutta eipä onnistuneet ne kuvat yhtään, kun aikaa oli hieman alle 2min, kun kuu oli näkyvillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olisi ollut hauska itsekkin herätä sitä kuvaamaan :D

      Poista