lauantai 19. syyskuuta 2015

Kisakuvaus vie aikaa

Ajattelin tehdä nyt tälläisen vähän erilaisen kuvaukseen liittyvän postauksen. Olin viikko takaperin Ylistarossa estekisoissa Roosan kanssa kuvaamassa ja ajattelin vähän laskeskella kauanko yhteensä menee siihen, että kuvat saan galleriaan. Tämä aika meni noin 650 kuvassa, tietysti aika on eri riippuen kisojen pituudesta, siitä ovatko ne este- vai koulukisat ja monesta muusta asiasta.

Ylistaron kisat alkoivat jo kymmeneltä, mutta menimme vähän myöhemmin, 11,15, kun 60 cm luokka oli juuri alkanut. Paras kuvauspaikka oli kentän sivulla, aurinko paistoi takaa ja aika monelta esteeltä sai kuvan. Kuvasimme sitten kisat loppuun, aina viimeiseeen 110 cm luokkaan asti, jossa tosin oli vain kaksi osallistujaa. Kotiin lähdimme klo 15.00.

Itse kuvaamiseen meni siis 3 h 45 min johon voisi vielä lisätä automatkat n. 1 h.
Yleensä en jaksa tehdä kuville mitään vielä samana päivänä, mutta nyt siirsin kuvat koneelle 17.15. Sen jälkeen jaan ne luokittain kansioihin ja käyn kaikki läpi poistaen samalla huonot kuvat. Yleensä katson kaikista huonoimmat pois jo kisapaikalla, mutta kyllä niitä silti tulee koneellekkin asti.

Tämän jälkeen teen kaiken yleensä luokka kerrallaan eli kun yksi luokka on galleriassa valmiina, aloitan seuraavan taas tästä samasta kohdasta. Avaan kuvat Adoben Lightroomissa ja yleensä vain katson suunnilleen kaikkiin kuviin sopivat asetukset ja laitan ne samat kaikkiin. Jos jokin kuva kuitenkin näyttää huonolta, sitä joutuu säätämään sitten erikseen. Silti tähänkin saa kulumaan aikaa. Kun kuvat on karsittu ja muokattu, lataan ne galleriaan, jossa rajaan niitä kuvia, jotka sitä tarvitsevat (eli käytännössä kaikki). Viimeiseksi nimeän kuvat eli jokaiseen kuvaan hevosen nimi ja kuvna numero.
Esim. fandango-6323

Jos olen ollut niin fiksu, että muistin ottaa listoista kuvat, nimeäminen on helppoa. Joskus on käynyt niinkin, että lähtölistoja ei ole löytynyt enää netistäkään, joten olen tuloksien perusteella googlettanut jokaisen hevosen ja verrannut sukupostin kuvia omiini. Tällä kertaa listat oli tiedossa ja ne pitivät jopa paikkansa. Mitä tästä opimme, ota aina lähtölistoista kuvat!

Lopetin kuvien muokkaamisen, rajaamisen ja nimeämisen 23.30, kun yhden luokan kuvat olivat vielä nimeämättä. Aikaa kului 6 h 15 min.

Seuraavana päivänä nimenä vielä kuvat loppuun klo 12.00-12.30. Yhteensä aikaa meni siis 6 h 45 min.
 Tiivistettynä:

- Automatkat 1 h
- Kuvaaminen 3 h 45 min
- Muokkaus 6 h 45 min

= 11 h 30 min

Aika kauan aikaa siis meni, mutta ei se tuntunut pitkältä ajalta, koska tykkään kuvaamisesta ja lasken sen oikeastaan nykyään melkein jo harrastukseksi. En ehkä kuitenkaan lähtisi tuolaista urakkaa vapaaehtoisesti tekemään, jos vihaisin sitä.


Mitäs tykkäsitte postauksesta? Valokuvausharrastajat, voitteko samaistua? Entä te, jotka ette ole niinkään kuvanneet, yllättikö tulos?
4 kommenttia:

 1. En ajatellut, että ihan noin kauan, vaikka omien kuvienkin muokkaamiseen yms menee monta tuntia. Hienoja kuvia jälleen :)

  VastaaPoista
 2. Itse en jaksa muokata kaikkia kuvia, joten mulla ei mene ihan noin kauaa, mutta kyllähän se aikaa vie! :D Tosin en mäkään osannut ajatella, että ihan noin kauaa.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tullut itsellekkään mieleen ensin, että veisi näinkin kauan :D

   Poista