torstai 24. syyskuuta 2015

Este- ja koulutreeniä

Nyt olen tällä kaudella mennyt todella paljon Kaapolla, kaikki tunnit yhtä lukuun ottamatta ja myöskin kaikki valmennukset yhtä lukuun ottamatta. Nyt on taas tullut sekä este-, että koulutunnista kuviakin, joten päätin ne sitten yhdistää samaan postaukseen. 

Estetunnilla menimme esteitä sekä ymmpyrällä, että linjoilla. Aluksi verkkasimme ravissa ja laukassa puomeille ja sen jälkeen hyppäsimme pareissa molemmissa päädyissä kahta ihan pientä ristikkoa. Kaapo kääntyi tosi hyvin ja paikatkin sopivat aika hyvin. Kaapolla ne jotenkin näkeekin helpommin ja aikaisemmin, joten sitten pystyy itsekkin reagoimaan jollain lailla.
Pikkuristikoiden jälkeen tulimme ymypyrätehtävän muutamaan kertaan vähän isommilla esteillä. Tehtävää jatkettiin radaksi niin, että ymypyrän jälkeen hypättiin lävistäjälinjoilla kummallakin kaksi estettä. Väleihin tuli yleensä 6-7 laukkaa, joten aika pitkät linjat kyseessä. Päädyssä laukanvaihtamisessa meni aika kauan aikaa.

Pian ympyrä jätettiin kokonaan pois ja esteitä nostettiin aina n. 65-70 cm asti. Radat sujuivat hyvin ja tunti oli aika onnistunut muutenkin. Viimeistä estettä kohden laukka lähti vähän kiihtymään, kun hypättiin kavereihin päin, mutta kun piti vastaan, hypystäkin tuli kiva.


Tyylikäs etujalkatekniikka


Koulutunnilla joka oli viime perjantaina, menimme maneesissa. Menin Kaapolla koulua jo tiistaina valmennuksessa, joka meni tosi hyvin. Tunnilla keskityimme keskiymypyrään, jolle heti alkukäyntin jälkeen siirryimme ja pysyimme oikeastaan koko tunnin. Siinä jatkoimme työskentelyä käynnissä ja sitten ravissa. Hetken ravailun jälkeen alettiin ympyrän toisella puoliskolla asettaa ulospäin. Kaapo asettui paremmin vasemmassa kierroksessa. Itse lähdin keventäessä nojaamaan vähän liikaa eteen, mutta se oli helppo korjata, kunhan sen itse tiedosti.
Laukkasimme myös molempiin suuntiin ja vasta-asetimme siinäkin.

Loppuraveissa uralla Kaapo meni jo tosi hyvin, siitä on hyvä jatkaa.
2 kommenttia:

  1. Tosi kivalta näyttää teidän meno! Kaapo näyttää tosi sopivalta sulle :)

    VastaaPoista