sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ideat loppu?

Monella on varmasti joskus tullut sellainen hetki, että vaan tiedä mitä kirjoittaa blogiin. Hetkeen ei ole tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista tai kuvia ei vaikka ole. Mulla ainakin on lähes aina tälläinen tunne. Nyt erityisesti kesällä, kun vakiotunteja ei ole, hevosblogiin on vaikea repiä mistään kirjoitettavaa. Tässä nyt muutama vinkki, joilla saat täytettyä blogisi hiljaiset kaudet. Näitä ei kuitenkaan kukaan jaksa jatkuvasti lukea, joten suurin osa blogin sisällöstä pitäisi olla jotain muuta.

Tee Blogitallin haaste

Blogitalli julkaisee joka toinen perjantai jonkin aiheen josta voi halutessaan kirjoittaa blogiinsa. Parhaat postaukset palkitaan, joten tässä vaihtoehdossa on jokin joka motivoi kirjoittamaan. Jos aihe ei kuitenkaan ole mieleinen eikä tekstiä tahdo syntyä, kannattaa kuitenkin jättää kirjoittamatta, väkisin tehdyistä postauksista harvoin tulee mielenkiintoisia, varsinkin kun moni kirjoittaa samasta aiheesta.

Vanhoista kuvista kuvapostaus

Varsinkin, jos blogi ei ole kovin vanha, esimerkiksi viime kesän  julkaisemattomista kuvista voi saada kivan kuvapostauksen tai kehitellä ihan tekstinkin siihen ympärille. Esimerkkinä tästä on mm. Parasta kesässä postaukseni, joka on loppujen lopuksi ihan kiva ainakin omasta mielestäni. 

Aloita postaussarja

Sarjassa voit kertoa vaikka oman ratsastukseni kehityksestä vuosi kerrallaan, tai se voi olla tietokirja tyyppinen, kuten Hevosurheilua maailmalla -sarjani, joka tosin on vähän jäänyt. Sarjalle voit tehdä oman bannerin joka postauksen alkuun ja keksiä valmiiksi aiheita, jotka liittyvät jollain tavalla toisiinsa. Parhaimmassa tapauksessa lukijta odottavat seuraavaa osaa ja se motivoi kirjoittamaan yhä paremmin.

Varustepostaus

Aika monesta blogista löytyy varustepostaus. Vanhemmista voi löytyä kaksikin eri versiota. Varusteiden kuvaaminen vaatii tietysti oman työnsä, mutta kesällähän on hyvin aikaa. Itse en kyllä jaksa tekstejä ikinä näistä postauksista lukea, kuvat saatan katsella. 

Esittele jotain 

Varustepostauksien kaltaisia esittelypostauksia voi tehdä muistakin asioista. Esimerkiksi kaikki ruusukkeensa voi esitellä videon muodossa tai jos on kova valokuvaaja, lukijoita saattaa kiinnostaa millä kameralla ja objektiiveillä kuvaat. Tästä pidemmälle kehiteltyversio oli Valokuvausviikko, jonka toteutin maaliskuussa.


Kirjoita kuivia ohjepostauksia

Ohjeita voi kirjoittaa lähes mistä tahansa. Ne voivat olla ohjeita, joiden tarkoitus on auttaa ihmisiä, tai humoristisia versioita, joita on hauska lukea, jos ne on hyvin toteutettu. Tämän postauksen tarkoitus olisi olla ihan oikea ohje, vaikka mistäs sitä tietää onko siitä apua kenellekkään.

Piirrä tai muokkaa kuvia

Tässä on sellainen aihe, joka on laaja ja sen tekemisestä jää itsellekkin käteen jotain muutakin kuin postaus blogissa. Tykkäätkö piirtää, muokata kuvia tai valokuvata? Niistäkin saa postauksen. Voit piirtää esimerkiksi sarjakuvan, käsin tai koneella ja julkaista sen blogissasi. Taitavasti aidon näköisesti muokattuja kuvia on aina kiva katsella. Hyvä esimerkki tästä löytyy Valekuva -blogista. 

Tee video 

Tämä liittyy tavallaan edelliseen, mutta tällä tavalla saat myös Youtube kanavallesi aktiivisuutta. Tiedät varmaan ainakin yhden videon joka jaksaa hämmästyttää hidastetuilla pätkillään, tai hienoilla kuvakulmilla. Tälläisen videon voi saada aikaan kuitenkin ihan tavallisista ratsastuspätkistä hyvällä editointiohjelmalla. Myös Windowsin Movie makerilla voi tehdä yksinkertaisen videon. Videoihin uppoaa aikaa, mutta valmista videota katsellessa, se on sen arvoista.

Arvonta, linkkaa blogisi...

Nopea ja hieman ehkä lisää katselukertoja tuova tapa on tehdä esimerkiksi arvonta, kysymyspostaus tai järjestää kilpailu tai linkkaa blogisi. Linkkaa blogisi ja arvonta saavat yleensä paljon kommentteja ja näyttöjä, koska niistä myös lukijoilla on mahdollisuus saada jotain hyötyä. Kysymyspostaukseen tarvitsee ehkä enemmän lukijoita, koska lukijoiden täytyy kysyä kysymyksiä ilman mitään palkintoa. Mielenkiintoisesta kilpailusta on esimerkkinä Kavioiden kopsetta & koparoiden naksetta -blogin Varsa-arvoitus.


Kuvaa kisoja

Jos aikaa riittää ja kamera löytyy, voi olla kiva käydä kuvaamassa kisoja. Kuvista saa tehtyä myös postauksen, jonka voi pitää kuvapostauksena tai siihen voi liittää tekstiä vaikka päivän kulusta tai eri kuvien asetuksista ja niiden merkityksestä. Tälläisiä postauksia omasta blogistani löytyy useampia. E-Purin estekisat ja LaRatin kisat.


Saitko uusia ideoita?

2 kommenttia: