maanantai 28. maaliskuuta 2016

Muutama kuva Teneriffalta

Olin tosiaan muutama noin kuukausi sitten lomalla Teneriffalla ja aioin siitä tehdä postauksenkin, mutta se vähän jäi. Reissulta tuli räpsittyä paljon kuvia ja ajattelin nyt sitten omista suosikeistani tehdä pientä postausta. Oltiin nyt kuudetta kertaa Teneriffalla ja kerran ollaan oltu Gran Canarialla. Yleensä ollaan vain lomailtu rannalla ja altaalla, ehkä käyty kerran Teidellä, joka on siis saaren keskellä oleva tulivuori. Tällä kertaa käytiin vähän katselemassa enemmänkin saarta osittain, koska minä en jaksanut vain olla rannalla. Muutenkin tykkään nykyään ehkä enemmän kaupunkilomatyyppisistä lomista, haluaisin esimerkiksi käydä Lontoossa ja Pariisissa. Kuitenkin sitten kierreltiin vähän nähtävyyksiä ja muita paikkoja, joita ei olla ennen käyty katsomassa. Tässä joukossa on muutama kuva niistäkin.Nämä kaksi pystykuvaa ja alla oleva vaakakuva on otettu saaren itäkärjestä, jossa ajettiin todella pientä tietä vuorenseinämällä. Välillä kyllä tuntui, että nyt jos tulee auto vastaan ei päästä ollenkaan ohi.


Tämä kuva on sitten Teideltä, jossa yhtenä päivänä käytiin. Varmaan joka reissulta on pitänyt aina käydä katsomassa, vaikka moneen kertaan on jo nähty. Mutta on nuo laavakentät kyllä hienon näköisiä. Etäisyyksiä oli myös todella vaikea hahmottaa, kun joku asia näytti olevan lähellä, mutta matkaa olikin todellisuudessa paljon.


Ensimmäinen pystykuvista on otettu Masca-nimiseen kylään vievältä tieltä. Siihen tiehen verrattuna saaren kärjen tie olikin todella leveä. Kuvassa näkyy vähän tietä, joka oli siis yksikaistainen ja juuri ja juuri kaksi pientä autoa mahtui menemään. Mutkat olivat osa jopa oli 180 asteen käännöksiä. Vastaan tuli pieni bussikin, joka joutui mutkissa peruuttelemaan, että sai käännettyä. Mutta oli kyllä hienot maisemat, vaikka eihän kuvista tietenkään näe samalla lailla.
       Toinen kuva on otettu El Drago -puulta, josta en ollut ennen kuullutkaan. Etsittiin puuta todella kauan ja lopulta se löytyikin keskeltä kaupunkia puistosta. Se näyttää kuvassa pieneltä ja vaatimattomalta, mutta jos katsoo tarkkaan, näkee vasemmassa reunassa muutaman ihmisen, joihin voi sitten vähän suhteuttaa kokoa.


Oletteko te käyneet reissussa talven aikana? Tai onko suunnitelmissa lähteä?

1 kommentti: