perjantai 26. syyskuuta 2014

#2 "Ennätyskorkeuksissa mennään!"


Moi!
Nyt tulee tämän blogin ensimmäinen ratsastuspostaus ja paras mahdollinen sellainen, koska a) menin Pandalla b) mentiin esteitä c) ja korkeita sellaisia!
     Perjantaina tosiaan olin vakiotunnillani. Meillä oli eri opettaja kuin normaalisti. Menin Pandalla ja se oli oikeastaan aika reipas aluksi. Ei yhtään laiska ainakaan.


Alkuverryttelyissä lähdettiin menemään yläpuolella näkyvän kuvan mukaisesti puomeja ravissa. Eli puomi, ympyrä, puomi uudestaan jne. Se meni aika hyvin, mutta tempoa piti olla enemmän ympyröillä.. Mentiin molemmissa suunnissa. Kun tultiin oikeaan kierrokseen nostettiin laukkaa puomien jälkeen ja laukattiin seuraavan pitkän sivun alkuun voltti. Laukassa Panda oli aika perusreipas ja kääntyi hyvin.


Sitten alettiin hyppäämään ja kaikki menikin ihan plörinäksi ensimmäisellä kierroksella... Esimmäinen este oli n. 50 cm ja loput kaksi puomeja. Paikka tuli pohjaan ja hypystä outo. Huonon hypyn jälkeen unohdin ihan täysin, että piti kääntää ympyrälle. :D Mentiin sitten kerran ihan vain suoraa ja ei kuin uusi yritys. Väleihin tuli siis kaikkiin 4 askelta laukkaa.Mentiin pari kertaa ihan hyvin ja kun kaikki esteet oli saatu nostettua kierros kierrokselta puomeista esteiksi, opettaja nosti esteitä vielä lisää. Yleensä mennään aika pieniä, ettei mitään jättisuuria. Keskimmäinen nousi n. 70 cm:iin. Tässä vaiheessa olin jo, että nyt jos vielä nousee niin mennään jo ennätyskorkeuksissa. Hypättiin virheittä ja taas keskimmäistä estettä nostettiin... 80 cm eli varmaan 10 senttiä korkeampi kuin mitä olen koskaan hypännyt. Ennen meidän vuoroa fiilis oli vähän että, osaankohan mä nyt edes hypätä tota. Ei kuitenkaan pelottanut. Hyppäsin linjan ja voi vitsit kun oli voittajafiilis! Nyt on ainakin varmistunut se, että kyllä ne esteet vaan on mun laji. Askeleet tuli vähän lähelle, kun olen tottunut vähän pienempiin esteisiin, mutta ei mitenkään häiritsevästi.
Hypättiin vielä kerran koko linja suoraan ja kyllä hyppääminen voi olla kivaa. :)


Toivottavasti hypättäisiin jatkossakin vähän isompia esteitä. En tarkoita tätä sillä, että mulle esteen korkeus olisi ratkaiseva tekijä, mutta onhan se vähän eri hypätä 50-60 cm, kun 70-80 cm. Ei ne pienemmät esteet oikein enää tunnu missään. Kokonaisuudessaan tosi kiva tunti ja Panda meni hyvin,  Lopuksi vielä lyhyt video. Alussa näkyy koko tehtävä ja sen jälkeen lyhyt pätkä.


 Lisään tuonne loppuun aina varmaan joka postaukseen tummemmalla pari kysymystä, vaikka lukijat puuttuvatkin (vielä). Lisäksi teen varmaan joka kuukauden lopussa postauksen johon sisältyy mm. kuukauden kysymys ja muuta.

~jossu

Oliko liikaa tekstiä? Entä kuvien määrä? Kummalla on kivempi aloittaa postaus, kuvalla vai tekstillä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti